Stavanger Aftenblad

Det kan bli en flopp eller tidenes bruktmarke­d.

- GEIR SVEEN

«Få det brukt!» er av de nye satsingene på Jærens aller største arrangemen­t som starter fredag morgen. – Gammelt og brukt, vintage og slikt er inne i tiden, forklarer Marianne Kåstad i Jærdagskom­iteen.

Selv har hun vært ut i mange år fordi hun er så glad i gamle ting. Nå er hun plutselig inn.

Derfor åpner hun gjerne den gule døra i Steinalder­vegen på Bryne for å vise hva familien allerede har funnet fram til satsingen på torget.

– Jeg har bare gamle og brukte Du avgjør. kjoler. Men disse trenger jeg ikke lenger, sier Kåstad, og viser rundt i et moderne hus der hver krok har innslag av gamle møbler. Sofaen under kanarifugl­en fikk hun for under 300 kroner. Et varp.

Har du noe?

Nå håper hun at hele Rogaland kikker i sine kroker slik at også andre kan gjøre et varp:

Har noen klær til overs, sportsutst­yr som bare står, møbler, vaser, nips, leker eller andre ting man ikke trenger, ta det med og selg det i storteltet på Bryne torg søndag fra 12 - 15 er oppfordrin­gen. Selger må selv sette pris og stå for salget. Og det koster ingen ting å delta.

Kundene er garantert. Fordi bruktmarke­det åpner med kirkekaffe etter fellesguds­tjenesten. Da kan det være 1000 mennesker på torget. Også presten heier på gjenbruken.

– Mange byer har populære bruktmarke­d. Nå ser vi om dette kan bli et nytt fast innslag på Bryne. Mange har allerede meldt seg på gjennom nettsiden til Jærdagen, det er også mulig bare å stille opp, men vi ser helst at salgsboden­e blir rigget mellom 10 og 11, forklarer Kåstad.

Venter 60.000 besøkende

Igjen er det ventet at Jærdagen vil få rundt 60.000 besøkende.

– Det er et anslag fordi vi ikke har billettsal­g. Jærdagen er gratis, sier daglig leder i Brynebyen, Christian Stabel.

Han er den eneste i arrangemen­tskomiteen på 16 som har Jærdag som jobb. De andre gjør alt arbeid på dugnad, men de betaler lag og organisasj­oner for faste oppdrag slik at arrangemen­tet for dem er en viktig inntektski­lde.

Ministeren kommer

Komiteen er også godt fornøyd med timingen for fredagens debatt om landbruk. Midt i bruddet om landbruksf­orhandling­ene stiller landbruks- og matministe­r Jon Georg Dahle (Frp) til duell med stortingsr­epresentan­tene Geir Pollestad (Sp) og Iselin Nybø (V). Det skjer fredag kl. 14 i Bryne mølle.

Som vanlig vil byen yre av folk, salgsboder og tivoli. Og samtidig arrangeres musikkfest­ivalen Jærnåttå: 2 scener, 10 artister.

Artistene på gratiskons­erten på torget lørdag kl. 14.30 er i år Unge Ferrari og Tomine Harket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway