Stavanger Aftenblad

Konsertter­ror igjen

- ELISABETH BIE

13. november 2015 ble 90 personer drept under en konsert med amerikansk­e Eagles of Death Metal i konsertlok­alet Bataclan i Paris. Konserten fant sted foran 1500 publikumme­re i et utsolgt lokale. Terroriste­ne skjøt først rundt seg, før en selvmordsb­omber utløste en eksplosjon med bomber festet til egen kropp.

Terrorangr­epet i Paris var det første i en ny terrortren­d, etter at flyplasser og andre transports­teder lenge hadde vært målet. Nå ble både en konseraren­a og en sportsaren­a utsatt for terror. Etter hvert har terroriste­ne også gått over til å ramme vilkårlig sivilbefol­kning ved å kjøre biler inn i folkemengd­er.

Ariana Grande er ingen hvem som helst blant artister, sin unge alder til tross. Hun har et stemmeregi­ster som sammenlikn­es med Mariah Careys. Musikkvide­oene hennes er sett over sju milliarder ganger. I 2016 utropte det amerikansk­e magasinet Time henne til å være en av de mest 100 innflytels­esrike menneskene i verden. Hun er ifølge Wikipedia verdens nest mest fulgte person på Instagram, bare slått av Selena Gomez. Hun har vært nominert til fire Grammy-priser og har vunnet tre MTV Music Awards. Blant annet.

Musikken hennes er innen pop og r&b-sjangeren. Fanskaren hennes består i stor grad av unge jenter.

Etter turnéliste­n skulle Ariana Grande holde to konserter i Londons O2 Arena 25. og 26. mai, før en rekke konserter på det europeiske kontinente­t ventet. I går ble det bekreftet, ifølge NTB, at hun utsetter resten av turneen sin på ubestemt tid.

Gullstrupe­n Ariana Grande er den andre amerikansk­e artisten på under to år som rammes av terror i et europeisk konsertlok­ale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway