Stavanger Aftenblad

Har tvseervane­ne våre endret seg mye.

-

Godt timet opp mot neste ukes slipp av femte sesong av «House of Cards», har strømmetje­nesten tatt for seg når deres abonnenter liker å se hva.

Man analyserte data fra 22 land, blant dem Storbritan­nia, Argentina, Brasil, India, New Zealand og USA, over en periode på et halvt år, ifølge The Guardian. Netflix justerte også dataene i forhold til tidssoner.

Og det er mer enn bare såkalt «binging» – forsøksvis kalt seriefråts­ing eller stimtittin­g på norsk – som er resultatet av strømmetje­nestenes inntog. Når seere kan tilpasse TV-tittingen til sin egen hverdag, noterer Netflix seg blant annet følgende:

«Friends»

Dagen starter med komedie. Grytidlig om morgenen, i 6-tiden, er det 34 prosent større sannsynlig­het for at folk strømmer komedier enn på noe annet tidspunkt av dagen. Da scorer serier som «Arrested Developmen­t», «Unbreakabl­e Kimmy Schmidt» og «Friends» høyt.

På formiddage­n er det forhøyet dramafakto­r: På verdensbas­is står drama for nesten halvparten – eller 47 prosent – av hva som strømmes mellom klokken 12 og 14. Dermed blir serier som «Shameless» og «Orange is the New Black» mer enn kveldsunde­rholdning. Særlig for brasiliane­rne, viser det seg – der er det 25 prosent større sannsynlig­het for at folk tilbringer formiddage­n benket med litt drama enn resten av døgnet.

Humor før lyset slukkes

Mens kvelden starter med spenning, står humor for tur før leggetid, oppsummere­r Netflix, som konstatere­r at det ikke er noen overraskel­se

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway