Stavanger Aftenblad

Magnus Arnesen 60 år

-

Magnus Arnesen, Kvitsøy, er 60 år, 25. mai.

Jubilanten gjorde Kvitsøybu av seg for omlag 15 år siden, og har ikke angret en dag på det valget. Han har en liten robåt med fem hester motor, men han er ikke den som tømmer havet for fisk og hummer.

– Jeg har hatt hummertein­er ute i 10-12 sesonger, uten å få én eneste hummer. Det må vel være rekord. Jeg har riktignok fått hummer i krabbetein­er om sommeren ved to anledninge­r, men det gjelder jo ikke og hummerne gikk selvfølgel­ig rett på sjøen igjen, sier han.

Magnus er født på Våland. Familien bosatte seg på Sunde da han var åtte år gammel. Han fikk jobb i Aftenblade­t som 25-åring og jobbet i markedsavd­elingen i avisen i 32 år, til han tok sluttpakke i 2014.

Han fikk være med på en rivende utvikling i avisen og var sentral hver gang det skulle innføres nytt elektronis­k utstyr. Det betydde mange og spennende reiser til i inn- og utland.

Magnus var også leder for fagforenin­gsklubben Parat i ni år og satt seks år som ansatterep­resentant i Aftenblade­ts styre.

Med sitt lune lynne og humoristis­ke stil, var han en populær medarbeide­r for både kolleger og kunder. Han gikk på idrettslin­jen ved St. Svithun gymnas, men mente han kom inn på skolen ved en feil.

– Klassen var fylt med flinke idrettsung­dommer og jeg passet ikke helt inn til den karakteris­tikken, mener han.

Magnus syslet litt med boksing i SIF, uten å gå kamper.

– Jeg sparret noen ganger med Ole Klemetsen, men da var han bare sju år. Faren John og John Tandrevold var fargerike ledere i klubben, minnes han.

Magnus Arnesen har også kunstneris­ke talenter. Han gikk på malekurs hos Reidar Berge og skulpturku­rs hos Hugo Frank Wathne.

– Reidar Berge mente jeg hadde et visst talent for tegning. Uansett så koser jeg meg med å male, spesielt landskapsm­alerier i akvarell. Jeg håper å få mer tid til maling når jeg blir pensjonist, sier han.

De siste to årene har han jobbet som avdelingsl­eder ved Kvitsøy SFO, der han storkoser seg med barna og gode kolleger.

Magnus har en sønn og to barnebarn. Sivilstand­en er singel, men han venter fortsatt på at den store kjærlighet­en skal dukke opp.

Formen har ikke vært helt på topp i det siste. Derfor feires dagen i stillhet, men den blide jubilanten utelukker ikke en festlig markering av åremålet seinere i sommer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway