Stavanger Aftenblad

Ian Burchnall ser etter rutine

- EGIL Ø. NÆRLAND

Ian Burchnall er glad for det han hører fra Aftenblade­t, at Vikings eiere vil stille midler til rådighet slik at det er mulig å forsterke laget til sommeren.

– Vi må ha inn en erfaren forsvarssp­iller og en erfaren spiss.

– Klubben skal fortsette å utvikle unge spillere, jeg er innforståt­t med det, men vi trenger noen erfarne som kan støtte de unge. Det er for mye forlangt å vente at de skal klare seg alene, forklarer Burchnall.

Redd Appiah forsvinner

Den unge Viking-treneren var forespeile­t muligheten til å forsterke i vinter, det gikk ikke, men han er veldig fornøyd med lånespille­rne Michael Ledger og Kwesi Appiah.

Derimot er han skeptisk til om det er mulig å beholde dem.

– Ledger kan kanskje fortsette uten utgifter for oss, men han er for ung (19 år) til å dra lasset.

– Kwesi Appiah er jeg veldig usikker på. Han har erfaring, han er rutinert, og han er svært viktig for oss, men han har et godt navn i England.

– Hvis han viser at han er helt frisk, vil han kunne få en god kontrakt. Det spørs om vi i Viking kan klare å matche det, undres Burchnall.

Vurderer utlånt spiss

– Viking har spissen Aniekpeno Udoh på utlån hos Levanger. Hvor aktuelt er det å hente ham tilbake?

– Det er en mulighet. Vi ønsker å se ham i noen kamper til for Levanger, men om han kommer tilbake, er heller ikke han en rutinert type, han er bare 20 år, sier Viking-treneren om spissen som har ett mål og to målgivende pasninger etter sju kamper i 1. divisjon.

Burchnall og laget hans fikk en ny nedtur da Stabæk utlignet over fire minutter inn i overtiden mandag kveld, laget ligger desidert sist i eliteserie­n, men treneren og hans team fikk uttrykt sterk støtte under aksjonærmø­tet på Viking stadion tirsdag formiddag.

– Det gjør naturligvi­s godt å vite at vi har støtte, og vi gjør det vi kan for å følge opp strategien som er lagt.

To spillere med massevis av rutine og erfaring, to som har vært med og vist at det er mulig å komme ut av en vanskelig situasjon. Det er typene Vikingtren­eren jakter.

Må tenke kortsiktig

– Vi ønsker å utvikle spillere over tid, men akkurat nå handler det om tiltak for å styrke laget på kort sikt, understrek­er Burchnall som arbeider med flere mulige kandidater.

– Vi har arbeidet med flere mulige spillere og kan bli mer konkrete når vi vet hvilke rammer vi har å forholde oss til, sier Burchnall som skal lede Viking i viktig og vanskelig cupkamp mot EIK allerede torsdag.

Det blir tøft nok i Idrettspar­ken i Egersund.

– Vi er forberedt og stiller med det beste laget vi kan selv om det er bare to dager siden seriekampe­n mot Stabæk, men det begynner vi å bli vant med nå, sier treneren som ikke regner med Kwesi Appiah eller Steffen Ernemann mot EIK.

Appiah trenger hvile, mens Ernemann er skadet.

 ?? FOTO: MARIE VON KROGH ?? Ian Burchnall forbereder laget til cupkampen mot EIK i morgen.
FOTO: MARIE VON KROGH Ian Burchnall forbereder laget til cupkampen mot EIK i morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway