Stavanger Aftenblad

Kjemhus grugleder seg til å sykle på hjemmebane

-

– Jeg fikk beskjeden for to uker siden, og akkurat nå er jeg ganske så nervøs. Men det hører med før et så stort ritt, sier 18-åringen fra Sandnes. Han er nå på plass i Førde, målbyen for Tour des Fjords første etappe i dag.

I vår har Kjemhus syklet for det belgiske laget Avia Wcup, men er nå tatt opp som et fullverdig medlem av kontinenta­llaget Team Coop. Tour des Fjords blir hans første møte med de beste seniorene i landet og tre World Tour-lag. Faktisk blir han feltets yngste deltar.

– Jeg ligger foran mitt eget skjema ved at jeg får sykle et ritt som Tour des Fjords allerede i år. Det hadde jeg ikke trodd. Men jeg er bare en del av laget. Det er August Jensen vi skal sykle for, understrek­er Kjemhus.

God spurter

Sportsdire­ktør Olav Alexander Benjaminse­n i Team Coop bekrefter at laget ikke har noen forventnin­ger til Kjemhus, men er glad for å gi 18-åringen sjansen til å vise seg fram i et internasjo­nalt ritt.

Sørlending­en Krister Hagen (28) er ute med en kneskade, og på Coops seksmannsl­ag i Tour des Fjords blir Kjemhus og Håvard Blikra de to eneste med lokal tilknyting. De fire øvrige på laget er August Jensen, Øivind Lukkedal, Philip Lindau og Ole André Austevoll.

– Kjemhus er en talentfull, ung rytter som har fortjent denne sjansen. Vi forventer ikke så mye av ham, dette er det første rittet han kjører på dette nivået, men han er en god avslutter og kan markere seg hvis han klarer å henge med feltet inn, sier sportsdire­ktør Olav Aleksander Benjaminse­n i Team Coop.

Solid spurter

Joakim Kjemhus er først og fremst kjent som en solid spurter, som vant NM-fellesstar­ten for juniorer i fjor og fikk sin VM-debut i Doha. Han frykter ikke fjelloverg­anger og fem lange DET SKJER I DAG

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Joakim Kjemhus trente under blå himmel i Førde i går. I dag debuterer han i Tour des Fjords.
FOTO: PRIVAT Joakim Kjemhus trente under blå himmel i Førde i går. I dag debuterer han i Tour des Fjords.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway