Stavanger Aftenblad

Kjærlighet og sorg er svaret fra Manchester

En nydelig vårkveld med sommertemp­eratur var rammen rundt en sørgelig men gripende minnestund på Albert Square midt i Manchester.

-

Hvor mange tusen som kom til Albert Square er umulig å si. Det var stappfullt. I gatene inn til selve torget var det også yrende fullt av folk som ville vise sin sympati med ofrene etter det grusomme terrorangr­epet mandag kveld.

Det hele startet med stillhet. En utrolig stemning når så mange tusen mennesker står samlet uten ett ord. Fellesskap­et ble sterkt understrek­et allerede fra starten.

Talene ble framført på trappen til majestetis­ke Manchester Town Hall, og de var ikke mindre rørende - og samlende.

Byens politimest­er Ian Hopkins: «Som deres øverste politisjef og som far er det umulig for eg å forestille meg hvordan noen kan gjennomfør­e en slik utenkelig handling. Myrde 22 mennesker og såre 59. Mine og mine kollegers tanker går til ofrenes familier i denne utrolig vanskelige stunden».

Også statsråden Amber Rudd, Labour-lederen Jeremy Corbyn og borgermest­er i Greater Manchester, Andy Burnham, talte under se- remonien. Etter en halv time var det slutt. Men tusenvis ble fortsatt stående på plassen. Mange klemte hverandre, noen gråt.

Her var flere muslimske organisasj­oner som appellerte til fred og forsoning.

Andrew McQuinn (27) hadde svøpet seg inn i det britiske flagget, han bar på en rose.

– En fantastisk seremoni, sier han til Aftenblade­t. - Jeg har tatt på meg flagget fordi dette er Storbritan­nia. Det er så utrolig trist at dette skjedde mens barn koste seg med musikk. Det er jo det Manchester handler om, musikk! Jeg vil ikke si hva jeg mener om gjerningsm­annen.

Mange andre hadde også tatt med seg roser og andre blomster. Etter seremonien vandret hundrevis noen kvartaler videre til St. Ann’s Church. Der spilte en ung cellist sørgemusik­k fra en benk, mens én etter én gikk fram og la ned blomster.

Snart er det et blomsterha­v midt i Manchester by.

 ??  ?? Mange tusen møtte frem for å misse ofrene etter terroren som rammet Manchester mandag.
Mange tusen møtte frem for å misse ofrene etter terroren som rammet Manchester mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway