Stavanger Aftenblad

Hva med Ulsnes på Hundvåg?

- REIDAR BREIVIK

Lervig i brann? Det er vel ikke ofte at det blir slikt rabalder når kommune og beboereryk­ersammen.Brannvesen­etogkommun­en har da også kommet med noen merkelige innspill i saken, og det kan synes som om det er gått prestisje i den.

Køer i rushtiden

Min største bekymring gjelder trafikkfor­holdene. Det går tre veier ut fra Lervig. Den første er hovedveien gjennom Storhaug-tunnelen og Strømsbrua, – en meget kjapp og grei forbindels­e ut av området. Har brannvesen­et tatt hensyn til at bru og/eller tunnel kan være uframkomme­lig? Har man tatt hensyn til køene? Hvis trafikken står i begge retninger, hvilket den gjør i rushtiden, og det står trailere side om side i tunnelen, skulle jeg like å se en brannbil komme seg i gjennom.

Den andre veien ut er via Kjelvene og Bergjeland-tunnelen/Vågen. Dette er en bra vei hvis man skal over til Hundvåg og byøyene, men blir fort en flaskehals. Den tredje veien ut kan brukes for sightseein­g på Storhaug, men heller ikke stort mer.

Plass til brannbåt

Jeg har vansker med å tro at ingen lokasjon er like god eller bedre enn Lervig. Hva med Ulsnes på Hundvåg? Med den gamle bybrua og en fire-felt motorvei vil Brannvesen­et på kort tid kunne dekke store deler av byen på kort tid. Der er det også plass til brannbåt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway