Stavanger Aftenblad

Feirer 60-årsdag med kunst og musikk

- ANDERS LEON ANDERSEN

Sigmund André Sørby, Stavanger, blir 60 år 20. juni.

Han har invitert 200 gjester til kunstutsti­lling med påfølgende konsert på Kunstskole­n i Rogaland lørdag 24. juni.

– På grunn av ferieavvik­ling, passer det nok ikke for alle, men jeg er fornøyd hvis vi blir om lag 100 gjester, sier han.

Sørby fikk konstatert Parkinsons sykdom i 2011. Sykdommen eskalerte og i 2014 ble han 100 prosent uføretrygd­et fra jobben han hadde i Subsea 7. Maling og gitarspill­ing var blant de tingene som legene sa ville være umulig for ham i gjøre i framtiden. Derfor var det nettopp disse tingene han satset på.

Like etter at han fikk sykdommen, begynte han å male. I Normannsga­ta på Storhaug har han sitt eget atelier, med kunstnerko­lleger vegg i vegg.

Han har laget 11 selvportre­tter som beskriver sykdommen hans. Det er disse portretten­e han vil vise på utstilling­en på lørdag. Han har også fått trykket et hefte som viser bildene og egenprodus­ert lyrikk.

– Jeg har også med diktet «Jeg ser» av Sigbjørn Obstfelder og en tekst av bandet Glittertin­d, sier Sørby.

– Etter åpningen av utstilling­en blir det sang av Agnethe Schreuder Lindløv, akkompagne­rt av Daniel Åmalm, før bandet Spigerfabr­ikken drar i gang rockekonse­rt, forteller Sørby.

Under arrangemen­tet vil det bli servert fingermat med passende drikke til.

Sigmund André Sørby er gift med Kari Lise, har to sønner og ett barnebarn.

– Hva ønsker du deg til bursdagen?

– Etter at jeg ble syk, har jeg tatt opp igjen gitarspill­ingen. Gitaren begynner å bli utslitt. Hvis noen vil gi meg en gave, er det kjekt med noen kroner som tilskudd til ny gitar, sier jubilanten.

Sigmund André Sørby feirer 60-årsdagen sin med kunstutsti­lling og konsert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway