Stavanger Aftenblad

Kom og se!

- DAGENS ORD SIGVE IMS

Brettspill kan være utrolig facinerend­e. En kveld med kona, voksne barn og svigerbarn og et skikkelig brettspill overgår det meste. Skjønt det er stort sett bare i juleferien og på hytteturer at vi henter fram nye eller gamle spill.

Fjorårets store slager hos oss var et spill der vi flyttet oss tilbake til steinalder­en. Et skikkelig strategisp­ill som handlet om å skaffe seg både mat, bolig , dyr og familie. Jeg forsto absolutt ingenting av hvordan dette spillet fungerte da jeg fikk det forklart. Det virket helt tullette, og egentlig hadde jeg ikke lyst til å være med.

Men jeg hadde ikke spilt lenge før jeg hadde basisferdi­ghetene. Og ut over kvelden ble jeg skikkelig grepet av spillet. Men jeg måtte altså spille det først. Det var ikke nok å få det forklart. Derfor tror jeg mine katolske venner har rett når de snakker om troen sin. De snakker om å være en praktisere­nde kristen. En som lever og bruker troen sin.

I begynnelse­n av Johannesev­angeliet møter Jesus noen av de første disiplene. Han forklarer ikke en mengde ting for dem, eller holder en lang tale. Han sier bare ganske enkelt: «Kom og se!» (Joh.1.39)

Mange strever med å få troen til å gå opp. Det er så mye vi ikke forstår. Våg å ta Jesus på alvor. Begynn å praktisere troen. Det handler om bønn, det handler om fellesskap, det handler om nattverd. Jesus blir noe annet enn teori for den som våger å gjøre det, våger å komme og se.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway