Stavanger Aftenblad

Alle vil ha en bit av

Drømmeseso­ngen fortsatte for Jakob Ingebrigts­en i Stockholm søndag kveld. 16-åringens mange superløp er gode nyheter for økonomien til Team Ingebrigts­en.

-

Søndagens Diamond Leaguestev­ne i Stockholm markerte avslutning­en på en spesiell uke for Jakob Ingebrigts­en. Torsdag senket han sin egen årsrekord på Bisletts drømmemil. Søndag fikk 16-åringen fra Sandnes for første gang testet seg mot verdenseli­ten på 1500 meter. Det resulterte i 3:39,92 og ny personlig rekord med nesten tre sekunder i den svenske hovedstade­n.

Til sammenlign­ing løp storebror og europamest­er Henrik 1500 meter på 3:50,63 som 17-åring.

– Nå har jeg perset på alle mine løp så langt i sesongen, og vet at jeg har mye mer inne utover sesongen. Jeg vet at jeg skal kunne nærme meg de beste enda mer, trenger bare litt flere løp og mer rutine, forklarer Jakob Ingebrigts­en til Aftenblade­t.

Han fikk ingen enkel reise i Stockholm, havnet tidlig på halen av feltet i sitt første møte med verdenseli­ten, men kjempet sterkt alene i vinden og kom til slutt i mål til ny personlig rekord. Ekspertene lot seg nok en gang imponere. Superlativ­ene haglet som de vanligvis gjør når Jakob Ingebrigts­en stiller til start.

Tjente 100.000

16-åringen er i ferd med å bli et fenomen i internasjo­nal friidrett. Han er løperen arrangøren­e vil ha på startstrek­en og talentet som publikum ønsker å se. Etter oppvisning­en på Bislett var han sterkt ønsket til start på Diamond League-øvelsen 1500 meter i Stockholm. En slik interesse er gode nyheter – også økonomisk.

Aftenblade­t vet eksempelvi­s at 16-åringens verdensrek­ordløp på Bislett forrige torsdag sørget for å gi ham inntekter på rundt 100.000 kroner. I dette regnestykk­et finner vi startpenge­r, verdensrek­ordbonuser fra stevnearra­ngør og sponsor Nike, og en sum for å fronte Bislett Games på plakater og i sosiale medier i forkant av stevnet – sammen med sine brødre.

 ?? FOTO: JUNGE, HEIKO ?? Jakob Ingebrigts­ens verdensrek­ordløp på Bislett forrige torsdag resulterte både i gratulasjo­ner fra stevnegene­ral Steinar Hoen, til venstre, og en pen sum penger for 16-åringen.
FOTO: JUNGE, HEIKO Jakob Ingebrigts­ens verdensrek­ordløp på Bislett forrige torsdag resulterte både i gratulasjo­ner fra stevnegene­ral Steinar Hoen, til venstre, og en pen sum penger for 16-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway