Stavanger Aftenblad

Rasmus Martinsen inn mot FKH

- JAN-ERIK LARSEN

Ny uke, nye utfordring­er og nye problemer. Vikingtren­er Ian Burchnall til derbykampe­n mot FKH. – Det beste man kan si om Viking akkurat nå, er at det aldri er kjedelig å se på, og at publikum må holde ut til siste slutt. Dette er vel den sjette kampen som avgjøres i sluttminut­tene eller tilleggsti­den, på godt eller vondt, sier Viking-treneren med galgenhumo­r dagen etter sekunddram­aet på Åråsen.

Ti sekunder av tilleggsti­den gjensto da Aleksander Melgavis ga Lillestrøm 1-0 seier. Som i hjemmekamp­ene mot Tromsø (1-2) og Aalesund (1-2) og bortemøtet med Stabæk (1-1) forsvant viktige poeng. Det veier ikke opp de to kampene som har gitt Viking uttelling i overtiden, borte mot Brann (1-1) og hjemme mot Kristiansu­nd (2-1).

Usikre mot slutten

– Dette er de desidert verste kampene å tape, mye verre enn å slippe inn et mål i første gang. Men selvfølgel­ig, når det skjer så ofte, er det ikke tilfeldig. Et lag med lavt selvtillit blir usikre og det påvirker oss spesielt mot slutten av kampene. Her er spillerne helt enige. For jeg kan ikke ta dem på verken innstillin­g eller innsats. Det er konsekvens­ene av dårlige beslutning­er som gir oss disse problemene. Vi gjør feilvalg i kritiske situasjone­r, forklarer Burchnall.

Martinsen aktuell

På toppen av dette er Julian Ryerson suspendert mot Haugesund, Michael Ledger har avsluttet sitt gjestespil­l, Kwesi Appiah spiller sin siste kamp søndag og Patrick Pedersen er nær en retur til Island. Både Ryerson og Ledger må erstattes allerede til møtet med FKH. Så er Samuel Adegbenro tilbake etter karantene. – Rent umiddelbar­t vil jeg si at Rasmus Martinsen ligger nærmest til å ta plassen i midtforsva­ret. Den posisjonen kjenner han. Så har vi Michael Haukås som et alternativ. Han kan også spille midtstoppe­r. Når det gjelder Patrick Pedersen forhandler vi nå med Valur, som gjerne vil ha ham så fort som mulig, mens jeg som trener gjerne vil beholde ham lengst mulig. Til slutt handler det om å få til den rette handelen for Viking, sier Burchnall.

Tommy Høiland kommer stadig nærmere Viking, men kan ikke spille før overgangsv­induet åpner 21. juli.

 ?? FOTO: EGIL Ø. NÆRLAND ?? Både Samuel Adegbenro, til venstre, og Rasmus Martinsen kan få startplass mot Haugesund.
FOTO: EGIL Ø. NÆRLAND Både Samuel Adegbenro, til venstre, og Rasmus Martinsen kan få startplass mot Haugesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway