Stavanger Aftenblad

Oilers tar sjansen på superoffen­siv poenggaran­tist

- KRISTIAN OFTEDAL KVENDSETH

– Vi har vært på jakt etter en back med offensiv spisskompe­tanse. Det fant vi i Gedig, forklarer Oilers-direktør Pål Haukali Higson til Aftenblade­t.

I den 25 år gamle canadieren har Higson og Oilers hentet en superoffen­siv backtype som garantert kommer til å markere seg i DNB Arena kommende sesong. For to år siden leverte han 26 mål på 43 eliteserie­kamper for Stjernen – fra backposisj­on. Like bra gikk det ikke i sveitsiske EHC Olten forrige sesong. Etter en god start på oppholdet mistet Gedig plassen på laget. I sommer ble han løst fra toårskontr­akten med laget som spiller på nivå to i Sveits.

Defensive utfordring­er

Oilers tror en likevel at Gedigs kvaliteter skal passe bra inn i klubbens filosofi, der backene skal bidra mye i det offensive spillet. Så får det heller være at han tidvis sliter i den defensive delen av spillet. 25-åringen har kjæreste fra Fredriksta­d. Det skal ha vært medvirkend­e til at han ønsket seg tilbake til Norge.

– Tanken er at han skal komme hit og gjøre det han er god til. Så får vi heller tåle at det kommer et baklengsmå­l innimellom, bare det kommer nok mål rett vei, sier Higson.

Oilers forsøkte først å hente Stefan Espeland til å bekle den siste backplasse­n, men den tidligere Lørenskog-spilleren ønsket seg heller til utlandet. Da Gedig ble ledig på markedet, grep Oilers muligheten.

Oilers-direktøren mangler nå bare to løpere før neste sesongs tropp er komplett.

Håper på Nystrom

Hele ti spillere er borte fra Oilers-laget som vant NM-gull i april. Profiler som Dan Kissel, Mark van Guilder, Tommy Kristianse­n, Tim Kunes, Christian Dahl-Andersen og Ruben Smith har forsvunnet. Foreløpig har Oilers hentet fem nykommere. Eirik Børresen, Villiam Strøm, Tony Romano, Jonas Djupvik Løvlie og Curtis Gedig får snart følge av to til.

Noen Eric Nystrom trenger imidlertid ikke supportern­e vente på. Amerikaner­en, som forsterket Oilers midtveis i forrige sesong og blant annet scoret to mål i den avgjørende NMfinalen, blir ikke å finne i Stavanger fra sesongstar­t. Higson har likevel et håp om å se Nystrom i DNB Arena igjen på et eller annet tidspunkt.

– Han har søkt på noen universite­ter og vet ikke helt hva som skjer fra høsten av. Hvis han kommer, blir det nok i løpet av sesongen. Men alt det er hypotetisk. Sjansen for at han kommer er nok liten, men vi prater godt sammen. Vi holder kontakten, sier Higson.

Tidligere i sommer fikk Curtis Gedig (25) sparken i Sveits. Pål Haukali Higson tror den offensive backtypen passer bedre i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway