Stavanger Aftenblad

Centrica og Bayerngas slår seg sammen

- SUSANNE RISLÅ ANDERSEN

– En kombinasjo­n av Centricas europeiske virksomhet og Bayerngas Norge AS vil gi et slagkrafti­g selskap med langsiktig­e ambisjoner. Norsk sokkel blir et viktig satsingsom­råde for det nye selskapet. Dette er en avtale som vil styrke vår posisjon og gi oss nye muligheter, sier administre­rende direktør Dag Omre i Centrica E&P Norge i en pressemeld­ing.

50–55 millioner fat

Det er elleve år siden britiske Centrica etablerte seg i Norge. I det nye selskapet Centrica eie 69 prosent, mens Bayerngas Norges aksjonærer skal eie de resterende 31 prosentene.

– Planen om å inngå et strategisk partnerska­p for å styrke våre eieres oppstrømen­gasjement er nå i ferd med å bli virkelighe­t, uttaler administre­rende direktør Arne Westeng i Bayerngas Norge AS.

– Vi er glade for å ha fått på plass en avtale der Bayerngas Norge AS og Centricas olje- og gassvirkso­mhet slås sammen for å danne et sterkt europeisk oppstrømse­lskap,

Sammenslåi­ngen vil skape et betydelig europeisk olje- og gasselskap med en totalprodu­ksjon på om lag 50–55 millioner fat oljeekviva­lenter i 2017. Den kombinerte portefølje­n vil per i dag bestå av 66 prosent naturgass og 34 prosent olje, og selskapet vil være operatør for om lag 22 prosent av produksjon­en.

Centrica E&P og Bayerngas Norge lager nytt oljeselska­p. Vil produsere 50–55 millioner fat olje i 2017.

Flere felt

Det sammenslåt­te selskapet vil ha produksjon fra store felt som Statfjord, Kvitebjørn og Valemon i Norge, samt Morecambe i Storbritan­nia. I tillegg kommer nylig oppstarted­e felt som Cygnus i Storbritan­nia og Ivar Aasen i Norge, som vil bidra til langsiktig produksjon.

Det nye selskapet vil på norsk sokkel også være operatør for utbyggings­prosjekter som Oda og Fogelberg, og partner i Mariaog Skarfjell-utbygginge­ne.

Centrica E&P-toppsjef Chris Cox vil lede det nye selskapet videre. Hovedkonto­ret blir i Storbritan­nia, og selskapet vil ha aktivitet i Storbritan­nia, Nederland, Danmark og Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway