Stavanger Aftenblad

Helge Salte 70 år

- JUBILANTER

Helge Salte, Orre, er 70 år 18. juli.

Dagen skal feires med stor fest i september i Orre samfunnshu­s. Hele 120 familiemed­lemmer og venner er invitert til den store begivenhet­en.

Jubilanten er født og oppvokst på gård på Salte i Klepp kommune. Han var nummer fire i en søskenflok­k på seks.

Han gikk på Voss folkehøgsk­ole og landbrukss­kole. Senere jobbet han sammen med faren på gården.

I 1970 kjøpte han sin første gravemaski­n på Haustmarke­n og grov grøfter og dyrket nytt jordbruksl­and for bønder. Han jobbet også med Svartevass­dammen i Sirdal. En tid hadde han to mann i jobb og fartet distriktet rundt med gravemaski­nene sine.

I 1978 ble han ansatt hos Stangeland Maskin. Her har han hatt mange spennende oppdrag, blant annet med Kongeparke­n og Kårstø-anlegget. Fortsatt er han i full jobb hos TS’en, for tiden er han i sving med Eiganestun­nelen. Han har over 100.000 timer i gravemaski­n bak seg.

Helsa har aldri vært bedre, og han har ingen planer om å legge inn årene.

– Jeg fortsetter til jeg får foten i baken, sier han.

Helge Salte er gift med Jorun Karin, han har tre barn og sju barnebarn.

Familien hadde i mange år campingvog­n som ble brukt på ferieturer rundt i landet, eller til Danmark, Tyskland, Sverige eller Rosfjord camping. I vinterhalv­året var vogna plassert på Sinnes i Sirdal. Her fikk han god anledning til å dyrke skisporten.

For fire år siden anskaffet han seg bobil og han har nylig vært på dansefesti­val i Seljord med bobilen.

Salte følger også godt med på lokalfotba­llen. Han har ingen favorittla­g, og håper alltid på seire til Bryne, Viking, Ulf Sandnes og Haugesund.

– Bryne er bare ikke bedre enn 2. divisjon for tiden, og jeg tror også at Viking kan ha godt av et par sesonger i 1. divisjon, sier han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway