Stavanger Aftenblad

– Det er nå Viking kan få mest for ham

Interessen rundt Samuel Adegbenro er stor etter herjingen mot Odd. Nå tror Viking-treneren at det kan bli vanskelig å beholde juvelen sin.

- MATS HAUGLAND

– Det er stor interesse fra flere klubber rundt Samuel. Det kommer nok til å bevege seg mye angående en eventuell overgang de neste dagene, sier Samuel Adegbenros agent, Atta Aneke, til Aftenblade­t.

Overgangsv­induet åpner på torsdag, og det har lenge vært stor interesse rundt Vikings lynhurtige angrepsspi­ller. 21 år gamle Adegbenro har tiltrukket seg oppmerksom­heten til blant annet tyske og tyrkiske klubber.

Representa­nter fra den tyrkiske superligak­lubben Bursaspor skal ha vært tilstede på Skagerak Arena søndag, da Adegbenro herjet og laget to mål i seieren borte mot Odd. Tidligere har også Fortuna Düsseldorf (2. Bundesliga) kommet med konkrete bud, men der har avstanden mellom bud og Vikings krav vært for stor.

Innstilt på salg

– Det er god timing for både Viking og Samuel med en overgang nå, og det er nå Viking kan få mest for ham. Han har 1,5 år igjen av kontrakten, og venter de til etter sesongen er det kun seks måneder til han kan signere gratis for andre klubber, sier Aneke. Adegbenro er toppscorer i Viking med fem mål denne sesongen, og har vært en svært viktig bidragsyte­r til at de mørkeblå fremdeles har et håp om å overleve i eliteserie­n. Nå tror trener Ian Burchnall at det skal bli vanskelig å beholde stortalent­et.

– Jeg tror det kan bli veldig tøft å beholde Samuel. Kommer det et attraktivt nok tilbud, har nok også han lyst å prøve lykken i en større klubb. Men vi må ha is i magen, vi må bare selge hvis prisen er riktig, sier Viking-treneren og fortsetter:

– Om Odd kan få 15-20 millioner kroner for Rafik Zekhnini, bør vi kunne få minst det samme. Vi håper på rundt 2 millioner euro, sier briten.

Zekhnini ble søndag klar for Serie A-klubben Fiorentina for nærmere 20 millioner kroner. Adegbenros agent vil ikke spekulere i hvor mye Viking kan få for sin kanskje aller beste spiller.

– Alt handler om hvilke klubber som er interesser­te. Om klubber fra de største ligaene kommer på banen, kan det bety større summer. Det er ikke interesse fra slike klubber foreløpig rundt Samuel, sier Aneke.

– Ikke uerstattel­ig

Selv om Adegbenro er en særdeles viktig spiller for Viking, går ikke Burchnall med på at 21-åringen er uerstattel­ig for klubben.

– Nei, han er ikke uerstattel­ig. Men han er uten tvil en tøff mann å erstatte. Om han forsvinner må vi kanskje endre litt på spillestil­en vår og tilpasse oss mer til de spillerne vi har tilgjengel­ig, sier Burchnall. – Er du enig i at et salg av Adegbenro svekker muligheten­e til å beholde plassen?

– Ja, basert på den første halvdelen av sesongen er jeg det. Han er en utrolig viktig spiller for oss, og derfor mener jeg også at prisen på ham bør være høy, sier Burchnall og fortsetter:

– Men jeg har vært borti en lignende situasjon før. Da jeg var i Sarpsborg 08 solgte vi Aaron Samuel i sommervind­uet, og han laget omtrent alle målene våre. Selv om vi mistet han, presterte vi bra på høsten, og vi fant andre måter å løse ting på, sier en optimistis­k Burchnall.

Viking spilte en tilnærmet perfekt bortekamp mot Odd søndag, og vant fortjent 2-0. Laget har nå tre ukers kamppause og tar ferie med en god følelse. – Seieren gir positivite­t til gruppa, og det øker troen på at vi kan klare å beholde plassen. Vi vet at det er en merkelig liga, hvor man kan avansere mange plasser om man vinner noen kamper på rad. Vi både håper og tror at kampen mot Odd blir et vendepunkt for oss, sier Burchnall.

Vikings trener tar nå ferie noen dager i varmere strøk, og er fullt klar over at troppen vil se ganske annerledes ut når gjengen samles igjen om rundt halvannen uke. Allerede er Fredrik Torsteinbø, Tommy Høiland, Tore André Sørås og Sime Gregov klar for klubben.

– I en ideell verden så mister vi ingen spillere dette overgangsv­induet, men det er ikke utenkelig at det forsvinner én eller to. Vi håper i alle fall å få inn minst én eller to spillere til, som kan spille sentralt i banen, avslutter Burchnall.

 ?? REIDAR TEIGEN FOTO: TROND ?? Samuel Adegbenro kan ha spilt sin siste Viking-kamp. Søndag noterte han seg for to nettkjenni­nger i 2-0-seieren borte mot Odd.
REIDAR TEIGEN FOTO: TROND Samuel Adegbenro kan ha spilt sin siste Viking-kamp. Søndag noterte han seg for to nettkjenni­nger i 2-0-seieren borte mot Odd.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway