Stavanger Aftenblad

Slik passer Kristian Brix perfekt i trenerens hode.

-

Da skar seg mellom 27-åringen og Fredriksta­ds nye trener, Andrea Loberto, ga han agenten sin beskjed om å snakke med Sandnes Ulf.

– Vi var ikke helt enige om det sportslige, og jeg måtte bare dra, ville til et bedre fotballag.

– Det fantes flere muligheter, flere tilbud, men jeg ba agenten min ta kontakt med Sandnes Ulf, fordi jeg har tro på klubben og folkene som styrer her, forteller 27-åringen til Aftenblade­t.

Kjenner Bengt og Bojan

– Jeg kjenner Bengt Sæternes og Bojan Zajic (spilte sammen i Vålerenga), Bengt er rolig, stiller krav, er rett frem og enkel å forholde seg til. Slik jeg liker det, sier Brix.

Han er Oslo-gutt med gambiske aner, vokste opp med Vålerenga, var i klubben fra han var åtte til han fylte 20, de siste tre årene med proffkontr­akt, samtidig med de to nevnte trenerne.

Sæternes gleder seg til å få lede ham i kamp.

– Vi får en spiller med masse erfaring fra eliteserie­n og 1. divisjon, en som ikke får sjokk over nivået og spillemåte­n i divisjonen, understrek­er Sæternes som har opplevd det hos noen av sine nykommere fra høyere nivå.

– Vi har ikke råd til å ha stor tropp, derfor blir spillere som Kristian ekstra viktige, han kan ta alle posisjonen­e på midtbanen, han kan være spiss, han kan spille venstre back, forklarer Sæternes.

– Og så er han en god dribler, en som kan skape på egenhånd, tilføyer han.

61 kamper i eliten

Brix har 61 kamper i eliteserie­n, én sesong back og én sesong indreløper for Bodø/Glimt på øverste nivå, i tillegg har han 116 kamper i 1. divisjon.

Sæternes legger ekstra stor vekt på at Oslo-gutten selv kontaktet Sandnes Ulf.

– Han var tydelig på at han ville hit, det er utmerket utgangspun­kt, mener Sandnes-treneren.

Brix forklarer interessen med hans eget ønske om å spille høyest mulig, aller helt i eliteserie­n.

 ?? FOTO: EGIL Ø. NÆRLAND ?? Kristian Brix utfordrer Jonas Høidahl på trening, Oslo-gutten mener Sandnes Ulf er klar til å ta et steg opp. I bakgrunnen: Hans Robin Enoksen, 19-åring fra Søgne som spiller for Vindbjart og viser seg frem på Sandnestre­ningene nå.
FOTO: EGIL Ø. NÆRLAND Kristian Brix utfordrer Jonas Høidahl på trening, Oslo-gutten mener Sandnes Ulf er klar til å ta et steg opp. I bakgrunnen: Hans Robin Enoksen, 19-åring fra Søgne som spiller for Vindbjart og viser seg frem på Sandnestre­ningene nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway