Stavanger Aftenblad

Student Jonas lyktes på tre

Alle gode ting er tre, sier Jonas Topnes Jørgensen. Til høsten skal han endelig begynne på Fjernsyns- og multimedie­produksjon ved Universite­tet i Stavanger.

-

Jonas Topnes Jørgensen jubler over å ha kommet inn på drømmestud­iet sitt.

– Jeg elsker alt som har med fjernsyn, TV og film å gjøre. Det har jeg gjort hele livet.

Han har også drevet med film i lang tid. I fjor sommer satset han for alvor på Youtube-kanalen sin Joonasbruu­h, hvor han la ut en kortfilm der han har gjort absolutt alt selv. Han er skuespille­r, regissør, klipper, fotograf og alt annet som hører med i produksjon­en av en film.

Stort steg

Han spiller i filmen som er en dokumentar om seg selv og det å være født i feil kropp. Filmen har fått 30.000 visninger, og Jørgensen sier han har fått mange positive tilbakemel­dinger.

Tilbakemel­dingene har ikke bare dreid seg om de tekniske ferdighete­ne hans, men også hva filmen handlet om.

– Det var et stort steg å ta for meg å lage den filmen, så da er det gøy at responsen har vært så god.

Ikke redd for å ikke få jobb

Selv om at Jørgensen alltid har vært interesser­t i å holde på med film, var gjennombru­ddet til kortfilmen dyttet han trengte for å satse for fullt. Han er ikke redd for at det skal bli vanskelig å få jobb i fremtiden.

– Akkurat nå må jeg bare gønne på og satse, jeg kommer til å angre resten av livet hvis ikke. Får jeg ikke jobb, får jeg takle det når den tid kommer.

Jørgensen har drevet med skuespill, mer nøyaktig improvisas­jonsteater, i åtte år. Han er også med på en leir hvert år hvor de lager sine egne karakterer i Harry Potter-universet.

Han liker også godt produksjon­sbiten av å lage en film. Han har ingen utdanning med redigering eller filming, men føler han har utviklet seg mye siden kortfilmen.

Nå gleder han seg til å lære det ordentlig. Det han kan, har han lært av seg selv eller via youtube.

Drømmen hans er å kunne kombinere de to – at han både får være skuespille­r og produsere en TV-serie – helst norsk.

Når han får spørsmålet om hvilken serie han helst vil jobbe med, om han fikk velge fritt, sliter han med å svare.

 ?? FOTO: FREDRIK REFVEM ?? Jonas Topnes Jørgensen elsker alt som har med fjernsyn, TV og film å gjøre. Til høsten blir det studier på UiS.
FOTO: FREDRIK REFVEM Jonas Topnes Jørgensen elsker alt som har med fjernsyn, TV og film å gjøre. Til høsten blir det studier på UiS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway