Stavanger Aftenblad

Bjørnen passerte 5 meter foran kanoen

-

Lange dager på elven har satt sitt preg på guttene, men opplevelse­ne har vært mange. De har fått se bjørn på nært hold og hard padling har sørget for at de nå er i rute, til tross for to hviledager i Dawson

For å være i rute har eventyrern­e tilbrakt mellom 8 og 12 timer i kanoen hver dag. Lange dager med temperatur­er over 30 grader har satt sitt preg. Marius har gått fra å være en bleik sandnesgau­k til å være helt rosa. Grunnet varmen har de måttet være påpasselig­e med veskeinnta­ket for å unngå dehydrerin­g. Til tross for det har naturopple­velsene vært store. Ikke en dag har passert uten å se ørn i tretoppene og bever som svømmer langs elvebredde­ne, men det største øyeblikket har vært deres nærmøte med Ole Brumm. Bjørn! Marius roper mens Ivan og Peter sitter i sin egen verden. På den høyre siden av kanonen svømmer en svartbjørn, upåvirket av vårt nærvær. Fem meter fra baugen passerer den, for deretter å ta seg opp på land. Peter får knipset et par bilder før den forsvinner inn i buskene.

Med dette har guttene fått oppleve sitt første nærmøte med bjørn, en stor opplevelse som de kanskje får flere av i tiden som kommer.

Dawson er siste tettsted før Alaska og det er her de fleste padlere avslutter reisen sin. Gatene er gruslagte og bygningene er som tatt rett ut av en western. Med andre ord et perfekt sted for et avbrekk og påfyll av mat. Med to netter i vanlige senger er kroppene klare for en ny økt. Delen av Yukonelven som ligger i Canada er forsert. Nå venter det ville Alaska.

Marius Fuglestad og Ivan Sigmundsen, begge fra Sandnes, og Peter Lind Gupta fra Sørlandet padler elva Yukon gjennom Alaska og Canada. Aftenblade­t følger den 3200 kilometer lange ekspedisjo­nen, som er planlagt å ta 66 dager.

 ??  ?? Skogens konge – og gjest i elva.
Skogens konge – og gjest i elva.
 ??  ?? Kveldsstem­ning på Yukonelva.
Kveldsstem­ning på Yukonelva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway