Stavanger Aftenblad

Stopp Natos krigsprovo­kasjoner!

- RUNA EVENSEN

De nordiske lands befolkning­er er blitt gisler i Natos provoseren­de og aggressive krigsøvels­e mot Russland. Øvelsen Aurora 17 skal foregå fra 11. september, der 1000 elitesolda­ter fra USA og Nato landsettes i Gøteborg, marine-, -fly- og landtroppe­r som nekter å garantere for at de ikke har atomvåpen med. 20.000 soldater skal delta, blant tropper fra de nordiske land.

Provoseren­de navn

Øvelsen skal foregå fra Gøteborg over Stockholm til Gotland. Navnet på øvelsen, Aurora 17, er i seg selv en provokasjo­n. Det er navnet til et historisk skip fra den russiske revolusjon­en i 1917, som siden 1957 har vært et museum i St. Petersburg.

Vi tar avstand fra det fiendebild­e som er skapt mot vårt naboland Russland. De er ikke en fiende, men presses stadig hardere av Natos nye baser i Nord- og Øst-Europa, og nå av krigsøvels­e i de nordiske land.

Vi må protestere!

Øvelsen Aurora 17 koster alene mer enn en halv milliard kroner. Samtidig krever Nato at våre land skal øke bidraget til Nato med voldsomt mange penger. Det skjer i en tid hvor der overalt i våre land skjæres ned på alle de områder som gagner befolkning­en. Troppenes landsettin­g vil bli møtt av en stor demonstras­jon i Gøteborg den 16. september. Arrangør er den svenske fredsbeveg­elses nettverk. De har arrangert flere aktivitete­r under Natos besettelse av det såkalte nøytrale Sverige, som ikke er medlem av Nato.

Vi støtter det svenske fredsiniti­ativet og krever med dem at aggresjone­n stoppes. Kom til Gøteborg den 16. september og støtt kampen mot krig! Ingen atomvåpen i våre land, ingen atomvåpen i Østersjøen!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway