Stavanger Aftenblad

Lars E. Gramstad 70 år

-

Tidligere avdelingso­verlege Lars E. Gramstad, Oslo, fyller 70 år 21. juli.

Jubilanten er født i Arendal, vokste opp i Sauda og var avdelingso­verlege ved Statens legemiddel­verk inntil pensjoneri­ng i 2015.Han tok examen artium ved Sauda gymnas, cand.med. ved Universite­tet i Oslo 1974, dr.med. samme sted 1989 og ble spesialist i anestesiol­ogi 1991.

Han startet spesialist­utdannelse­n ved Haukeland sykehus og fortsatte siden ved anestesiav­delingen på Rikshospit­alet. Etter to år ved Apothekern­es Laboratori­um, gikk han tilbake til Rikshospit­alet som universite­tslektor og førsteaman­uensis og i et år var han overlege ved anestesiav­delingen på Radiumhosp­italet.

Deretter arbeidet han i over 20 år ved Statens legemiddel­verk, først som overlege og fra 2001 som avdelingso­verlege. Arbeidsomr­ådet har hovedsakel­ig vært vurdering av legemidler­s effekt og sikkerhet, og han har hatt ansvar for flere utredninge­r for det europeiske legemiddel­verket (EMA) i London i forbindels­e med godkjennin­g av nye legemidler i EU/EØS.

De siste ti årene ved Legemiddel­verket har han særlig engasjert seg i arbeidet for legemidler mot sjeldne sykdommer og har vært norsk delegat til EUs komitéarbe­id for utvikling av medisiner til pasientgru­pper med sjeldne lidelser uten gode behandling­smulighete­r. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway