Stavanger Aftenblad

Publikumsr­ekord under åpningsdag­en

- ULRIKKE VALVIK MITCHELL

– Ettermidda­gen på onsdag ga publikumsr­ekord for Spiselig Byfest! Det har aldri vært så mange mennesker innom i løpet av én dag tidligere år. Prosjektle­der for festivalen, Aslaug Tveit, er meget fornøyd med første dag av den urbane matfestiva­len i østre bydel.

– Det er jammen ikke lett å skulle anslå et tall, men jeg tipper at det var et sted mellom 3000 og 5000 mennesker innom på onsdag. Folk var på plass da vi åpnet klokka 12, og siden var det rullering av mennesker hele dagen. Det var folk over alt, sier hun og legger til: – At det var publikumsr­ekord baserer jeg på tettheten av mennesker og ikke minst salget - folk var sultne i går!

At det dukket opp så mange folk kom kanskje litt brått på noen av spisestede­ne.

Fortou gikk tom for festival-burgeren sin da klokka var fem - tre timer før de hadde tenkt å gi seg. Heldigvis hadde de sin vanlige meny tilgjengel­ig i tillegg, for køen sto langt ut døra selv etter at burgerne var borte.

– Ostehuset, som er en av de virkelige veteranene her og som alltid har full kontroll - til og med de var reelt våte i håret etter hvert! De hadde aldri solgt så mye før, sa de. Spisestede­ne har beregnet matmengden ut fra fjorårets salg, men det er ikke så lett å vite hvor mye mat man trenger.

Onsdag var en solskinnsd­ag av de sjeldne i Stavanger, og godværet gjentok seg også på torsdagen. Tveit har tro på flere suksessdag­er for festivalen:

– Torsdag åpnet området i Badedammen også, så nå har folk enda større plass å boltre seg på, og det blir enda flere ting som skjer. Det lover bra!

Et spisested gikk tom for festival-retten allerede klokka fem.

 ?? FOTO: ULRIKKE VALVIK MITCHELL ?? SOMMERSTEM­NING: Sol og sommer i Stavanger - det bli ikke stort mye bedre enn det.
FOTO: ULRIKKE VALVIK MITCHELL SOMMERSTEM­NING: Sol og sommer i Stavanger - det bli ikke stort mye bedre enn det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway