Stavanger Aftenblad

Christian Skjelbred-Knudsen er død

- NEKROLOG AUDUN VISTED, JOHAN FREDRIK KØSTE, INGULF TOU, JAN LODE, AUDUN BRATSETH, JAN KROGH, EDVIN SVELA

Christian er død. Vår gode venn gjennom 50 år er ikke lenger med i gjengen. Christian med sitt gode humør, sin smittende latter og grenseløse raushet har gått bort så altfor tidlig – bare 67 år gammel.

Hvor vi vil savne Christian på våre årlige hytteturer. I år skulle vi ha feiret 20 års jubileum med tur til Stapnes. Hytteturer som Christian gledet seg til, og hvor Christian alltid bidro til at vi alle hadde det bra. Et muntrasjon­sråd. Alltid blid, positiv og ikke minst raus i alle sammenheng­er. Christian ga uten å forlange noe igjen.

Og alle de gode, dype samtalene vi hadde, være det seg på byen, på vei hjem fra byen, på tur, eller på brygga i Gamle Hellesund. Christian undret seg. Christian var spørrende. Han stilte spørsmål – mange og gode spørsmål som utfordret oss andre – som fikk oss andre til å tenke. I motsetning til mange andre, stivnet ikke Christian med alderen. Han var åpen for forandring­er. Han ga seg ikke. Han lærte oss mye.

50 år fikk vi ha Christian som venn – som god venn. Vi møttes i 1967 da vi begynte på gymnaset på Kongsgård. Utallige er minnene – de gode minnene fra de tre gymnasåren­e, og ikke minst fra russetida. 4 av oss satt sammen i russestyre­t 1969-70. Allerede da var Christian en som satte oss i godt humør, en vi trivdes i lag med, en som visste å ta vare på vennskap, en som skjønte at vennskap må pleies – ellers dør det. Derfor var Christian stadig på telefonen. Spørrende, vennlig, deltagende, omsorgsful­l og snill. En sann venn som har satt dype spor.

Våre tanker går til Borghild, Marit og Harald som mistet en god ektemann og uerstattel­ig pappa. I all ærbødighet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway