Stavanger Aftenblad

Gud er kjærlighet

- LEIF LIE-BJELLAND

«Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærlighet­en, blir i Gud og Gud i ham.» 1. Joh.4.16

Troens grunn er kjærlighet­en. Det er på grunn av Guds kjærlighet til oss at vi kan få del i troen og leve i den. Og Guds kjærlighet til oss ble til fulle synlig da han sendte sin Sønn til verden for at han skulle gjøre opp for våre synder. Dette er evangeliet i et nøtteskall og kjernen i vår tro. Alt dreier seg rundt denne sentralaks­en.

Han syntes alt rundt dette med tro var vanskelig å forstå. Han ville så gjerne, men fikk det ikke til. Det var så mye som stod i vegen. Så mange spørsmål som dukket opp. Samtidig syntes han det var så mye fint og godt som han gjerne ville få del i.

Men han forstod ikke at Jesus måtte dø. Hva slags kjærlighet er det å sende sin sønn i døden?

Ja, det er nettopp her det blir vanskelig for oss. Vår tanke duger ikke. Vår forstand strekker ikke til. Og hvis våre øyne vendes mot all lidelse og urettferdi­ghet i verden, så blir det ikke noe lettere å fatte.

Så sier likevel ordet til oss at Gud er kjærlighet. Og det er i denne kjærlighet­en vi skal være for å være i Gud. For å ha del i troen.

Når korset og oppstandel­sen er kjærlighet­ens grunnvoll, blir kjærlighet­en utsatt for mange lumske angrep. Det farligste er når den blir pyntet på og omdefinert. Det er bare i Guds kjærlighet det finnes nåde og tilgivelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway