Stavanger Aftenblad

Det sitter langt inne for Viking å selge Adegbenro til Rosenborg

- KRISTIAN OFTEDAL KVENDSETH

Samuel Adegbenro (21) er sterkt ønsket av Rosenborg. – Hvis vi selger ham, sier Viking-leder Eirik W. Henningsen. ønske tar vi hensyn til, sier Henningsen.

Solbakken hjelper Viking

Viking har engasjert agent Jim Solbakken for å forhandle med klubber som ønsker å kjøpe den nigeriansk­e angrepsspi­lleren. Dette er gjort for å maksimere inntektene fra en mulig overgang.

Overgangsv­induet åpnet i går, og det har lenge vært stor interesse rundt Adegbenro. Representa­nter fra den tyrkiske superligak­lubben Bursaspor skal ha vært tilstede på Skagerak Arena søndag, da Adegbenro herjet og laget to mål i seieren borte mot Odd. Tidligere har også Fortuna Düsseldorf (2. Bundesliga) kommet med konkrete bud, men der har avstanden mellom bud og Vikings krav vært for stor.

Etter det Aftenblade­t kjenner til, har Viking i utgangspun­ktet satt 1,5 millioner euro (14 millioner kroner) som summen de vil ha for den offensive spilleren.

Vil ikke hente erstatter

Vikings anstrengte økonomi gjør at klubben befinner seg i rød sone og er satt under spesiell overvåknin­g av Norges Fotballfor­bund. Det betyr ar klubben er underlagt en handlingsp­lan som dokumenter­er hvordan de gjennom delmål skal komme seg ut av uføret. I 2017 har Viking budsjetter­t med spillersal­g for 8 millioner kroner. Dette beløpet plikter klubben å få inn. Foreløpig er Patrick Pedersen den eneste spilleren som er solgt. Han forsvant tilbake til islandske Valur for et par hundre tusen kroner tidligere i sommer.

Et eventuelt salg av Samuel Adegbenro vil derfor ikke bety at Viking får penger til å forsterke laget. Inntektene fra en mulig overgang vil heller gå inn som kapital i aksjeselsk­apet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway