Stavanger Aftenblad

Ingen bud på «okka Bob» – nå blir det store utskiftnin­ger i EIK

- MATS HAUGLAND

26 år gamle Sumareh har scoret ni av 15 seriemål for Egersund denne sesongen, og er under kontrakt med klubben ut 2018. Sist uke trente han med eliteserie­laget Kristiansu­nd.

— Det er interesse rundt ham, og det har vært en del klubber som har sondert muligheten­e. Han storspilte mot Viking i cupen, og slike prestasjon­er tiltrekker seg oppmerksom­het. Men det har ikke kommet konkrete bud. Vi ga ham muligheten til å trene med Kristiansu­nd, men har ikke hørt noe mer fra dem, sier daglig leder i Egersunds IK, Kenneth Andersen. — Hvilken sum krever dere for Sumareh?

— Klubbene får prøve seg frem. Det eneste jeg vil si er at Sumareh er en av de beste spissene i 2. divisjon og har fremdeles 1,5 år igjen av kontrakten. Derfor kommer en overgang til å koste. Samtidig skal ikke vi stå i veien for utviklinge­n hans, for vi vet at han har ambisjoner om å spille på et høyere nivå. Vi må finne en balansegan­g, sier Andersen til Aftenblade­t.

Store utskiftnin­ger

I sommer mister klubben fra «Okka by» et drøss med spillere. Sondre Norheim, Ferdinand Solberg og Jonas Skulstad skal alle til USA for å studere. Saibaa Keita returnerer til Arka Gydna i Polen etter utlån og litauerne Povilas Krasnovski­s og Eivinas Zagurkas har også forlatt klubben. I tillegg er det ventet at opptil fire spillere til kan forlate tigrene.

Inn har Egersund hentet to spillere med svært spennende CV-er. Den 25 år gamle svenske forsvarssp­illeren Elmin Nurkic har signert en kontrakt på halvannet år for klubben. Han har over 80 kamper på nivå to i Sverige og rundt 20 opptredene­r i Allsvenska­n for klubben Öster. Nurkic står også oppført med én U19-landskamp for Sverige tilbake i 2010.

I tillegg er spissen Simonas Stankevici­us klar på lån fra Mjøndalen ut sesongen. Stankevici­us er 192 centimeter på sokkeleste­n og spiller spiss. 21-åringen har ni landskampe­r for Litauen, og har vært innom ungdomsaka­demiet til Leicester, samt spilt toppfotbal­l i både Litauen og Kroatia.

— Vi er veldig fornøyd med de to spillerne vi har fått inn, men troppen er stadig tynn. Vi håper å få inn to-tre spillere til. Vi sliter med å tiltrekke oss spillere fra Rogaland på grunn av vår geografisk­e beliggenhe­t, så vi ser til Skandinavi­a. Spesielt Sverige er et interessan­t land, for der er ikke lønnsnivåe­t så høyt, sier Andersen.

Det er stor interesse rundt Egersunds storscorer Bob Sumareh, men foreløpig har ingen klubber kommet med bud på spissen. I sommer blir det ekstrem oppussing i EIK-troppen.

Skuffende vårsesong

Egersund har hatt en skuffende vårsesong, og ligger på 9. plass i 2. divisjon avdeling 2 etter 14 spilte kamper. Laget er nest minstscore­nde i ligaen og ligger kun ett poeng over Odds rekruttlag på nedrykkspl­ass.

— Målet vårt er å stabiliser­e oss på dette nivået. Vi har hatt fire trenere på fire år, og det tar tid å integrere spillerne i et nytt system.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway