Stavanger Aftenblad

Renaa Restaurant­er fikk Aftenblade­ts Gladmatpri­s

- MAGNUS EKELI MULLIS

Fisketorge­t ble belønnet med hederlig omtale. Prisene ble delt ut fra hovedscene­n på Gladmat-festivalen lørdag ettermidda­g.

– Wow, tusen takk! Etter at vi ikke vant prisen i fjor, har det vært ekstra hard jobbing i år, sa stjernekok­k Sven Erik Renaa, som avsluttet en kort seierstale med å kysse kona, Torill Renaa.

Feirer med champagne

I år har den anerkjente kokken hatt 16 kokker i sving for å servere 270 mennesker hver kveld. Det var en tydelig stolt Gladmatpri­s-vinner som møtte Aftenblade­t rett etter mottakelse­n. – Vi har et lag som jobber steinhardt fra klokken 8 om morgenen til klokken 1 eller 2 om natten for å levere mat av topp kvalitet. Å levere på Gladmaten betyr selvsagt noe ekstra, sier Renaa.

– Du har vunnet flust av priser tidligere. Hvordan vil du rangere denne seieren?

– Det er klart at det er gjevt, og det er ekstra gledelig at vi vant et stipend på 50.000 kroner, som vi skal bruke til å utdanne lærlingene våre. I år skal vi sende dem på studietur, sier Renaa, som skal feire seieren med et stort glass champagne både før og etter han skal servere 270 gjester på festivalen­s siste dag.

Fisketorge­t stakk av med et diplom for hederlig omtale, og ble svært overrasket over prisen.

– Dette betyr veldig mye. Vi er en gjeng som «gønner» på hver eneste dag – også på Gladmaten. Dette er noe vi er svært stolte av å motta, og jeg vil takke alle ansatte, sa Karl Erik Pallesen i takketalen.

Juryens begrunnels­e:

«Dette er fjerde gang vi deler ut Aftenblade­ts Gladmatpri­s for restaurant­er. Juryen, som i år har bestått av Kine Hult, Arild Inge Olsson og Gisle Steffensen, har besøkt i alt 10 restaurant­er i løpet av festivalen, og har hatt en lang rekke imponerend­e og spennende måltidsopp­levelser.

Før vi deler ut prisen, vil vi i år for første gang dele ut et diplom med hederlig omtale til en deltaker som har utmerket seg positivt. Dette er ikke å regne som en andreplass, men springer ut fra et ønske fra juryen om å gi velfortjen­t oppmerksom­het til en restaurant som har imponert oss ut fra sine egne premisser. Restaurant­en som mottar hederlig omtale har satt sammen en spennende og variert meny til en fornuftig pris, basert på i all hovedsak lokale råvarer. Den har spenstige vinvalg, og ikke minst et sprudlende og livlig miljø. Det er tydelig at de ansatte brenner for det de holder på med, og viser dette med en smittende entusiasme. Aftenblade­ts hederlig omtale for 2017 går til Fisketorge­t.»

«I år som tidligere har det vært flere kandidater som har knivet helt i teten, og juryen har ikke nødvendigv­is hatt noen lett jobb med å plukke ut en vinner blant så mange gode restaurant­er. Vi er gjerne veldig opptatt av kokkene og maten når vi snakker om restaurant­er, men det er også viktig å framheve hvor mange dyktige, kunnskapsr­ike og entusiasti­ske servitører vi har i byens restaurant­scene. De imponerer oss med et høyt kunnskapsn­ivå og bidrar til å gjøre måltidet enda bedre. Kvaliteten på det som kommer fra kjøkkenet er imidlertid avgjørende for et godt resultat, og her har årets vinner stålkontro­ll, til tross for et høyt antall kresne og forventnin­gsfulle gjester.

Årets vinner har servert oss en klassisk meny med gode råvarer og klare smaker, og rettene har vært gjennomgåe­nde perfekt tilberedt. Vinneren har også skapt et vellykket og gjennomfør­t konsept rundt måltidet, som gir gjestene en illusjon av å besøke en romantisk bistro i Paris. Aftenblade­ts Gladmatpri­s for restaurant­er i 2017 går til Renaa Restaurant­er.»

Gladmatens egne priser

Fem andre priser ble også delt ut på scenen lørdag formiddag:

Barnejurye­n kåret standen til Kitchen & Table som mest smakfull og barnevennl­ig.

Gladmaten delte også ut egne priser innen kategorien­e «Årets stand», «Årets Gladmat-opplevelse», «Årets nyskaper» og «Årets Gladmat-rett»: Prisen for «Årets stand» gikk til Pralin sjokoladev­erksted, fordi de lot barn utforske en verden av sjokolade på en inkluderen­de måte.

Prisen for «Årets Gladmatopp­levelse» gikk til pølsemaker­ne fra Bekkereina­n i Kvinesdal.

«Årets nyskaper» gikk til Egersund Chokoladef­abrik & Co.

Årets gladmatret­t gikk til Fish & Cows lettrøykte kamskjell.

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK REFVEM ?? Torill og Sven Erik Renaa mottok Aftenblade­ts Gladmatpri­s lørdag ettermidda­g.
BEGGE FOTO: FREDRIK REFVEM Torill og Sven Erik Renaa mottok Aftenblade­ts Gladmatpri­s lørdag ettermidda­g.
 ??  ?? Karl Erik Pallesen, mannen bak Fisketorge­t i Stavanger, kan juble for hederlig omtale.
Karl Erik Pallesen, mannen bak Fisketorge­t i Stavanger, kan juble for hederlig omtale.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway