Stavanger Aftenblad

80 år gammel elektrobut­ikk konkurs

- MAGNUS EKELI MULLIS

15 ansatte mister jobben etter at Thv. Solberg på Bryne meldte oppbud fredag med 18 millioner kroner i gjeld. Via sin Facebook-side melder tradisjons­rike Thv. Solberg at butikken er stengt og ikke vil åpne igjen.

«Vi må dessverre meddele at Thv. Solberg har låst butikkdøre­ne for aller siste gang», skriver butikkeier Tron Solberg.

Det var Jærbladet som først meldte om konkursen.

«Et elektrisk eventyr»

Solberg-familien har drevet butikken i Bryne sentrum siden 1937, og startet i utgangspun­ktet med elektrisk installasj­on. De siste årene har butikken vært en del av Euronicskj­eden. I 2014 la Thv. Solberg i Sandnes ned, og fredag dukket også hovedbutik­ken på Bryne under.

– Det er to selskap som nå har meldt oppbud. Butikken har åtte ansatte, verkstedet sju, sier Tron Solberg til Jærbladet.

I det avsluttend­e innlegget på Facebook, skriver Solberg:

«I år ble Thv. Solberg hele 80 år, og det er vi stolte av. Vi har vært med fra telefonens første dager - fra fasttelefo­n til mobil. Det har vært et elektrisk eventyr med opp- og nedturer. Det er vanskelig å holde liv i en rusten 80-åring, i et tøft marked.»

Negative resultat

De siste års resultater viser at det har vært tøft å drive elektrobut­ikk for den lokale bedriften. Mellom 2011 og 2015 har resultaten­e variert mellom 500.000 og 1,2 millioner kroner i negativt årsresulta­t, med totalt 3,7 millioner kroner i tap på de siste fem årene.

Ifølge kjennelsen er den samlede gjelden til butikken Thv Solberg AS på omtrent 18 millioner kroner. Selskapet antas å være ute av stand til å dekke inn gjelden, og da er konkurs eneste utvei.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Thv. Solberg, som har blitt drevet i tre generasjon­er, ble fredag klokken 13.30 meldt konkurs.
FOTO: PRIVAT Thv. Solberg, som har blitt drevet i tre generasjon­er, ble fredag klokken 13.30 meldt konkurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway