Stavanger Aftenblad

Endelig hjemme etter ma

Aldri har en klem fra pappa vært mer kjærkommen for Andrea Brekke Nordbø, som løp for livet på Kos og måtte nødlande på vei hjem.

-

Etter 40 timer uten søvn landet endelig 19-åringene Oddrun Benedikte Bø, Andrea Brekke Nordbø og Ann-Mari Gloria Nødland trygt på Stavanger lufthavn, Sola. Ferien hadde vært alt annet enn god for Stavanger-jentene.

– Jeg husker at alarmen gikk og at alle lysene forsvant. Den alarmen ljomer sier Bø.

Klokken var 01.31 fredag, dag fem av ferien, da jentene kjente at bakken ristet. Nordbø og Nødland satt på baren West da menneskene rundt dem begynte å hyle og skrike. Noen ropte terror, mens andre trodde at lystgassen de hadde fått i seg hadde noen alvorlige bivirkning­er. De lokale på stedet skjønte i hodet ennå, imidlertid at det var jordskjelv, og fikk alle ut.

Full panikk

– Vi hoppet over et gjerde utenfor baren og kom oss ut, forbi der det lå mennesker vi antok at hadde omkommet. Jeg kom til å tråkke på en dame som hadde masse blod på seg og som lå delvis under steinene, sier Nordbø.

Nordbø og Nødland fortsatte mot stranden, men ble sendt andre veien av noen lokale, som varslet om en mulig tsunami etter skjelvet. De endte til slutt opp på en åpen plass utenfor hotellet de bodde på.

– Ann-Mari holdt i meg. «Nå dør jeg», sa jeg, sier Nordbø.

To personer døde og rundt 120 ble skadet på ferieøyen. Jordskjelv­et ble målt til 6,5 på Richters skala.

Oddrun Benedicte Bø, som befant seg på en åpen plass sammen medenvenns­omskulleti­lflyplasse­n, fant etter hvert de andre. Forvirring­en var total, og mange hadde panikk. – Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Jeg ventet på en tsunami. Den lille øyen kunne umulig stå imot, det var ingen plass å gjemme seg, sier Bø.

Etter at jentene fant et antatt trygt sted på en åpen plass uten-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway