Stavanger Aftenblad

Arerittfer­ien

- MAGNUS EKELI MULLIS

for hotellet, trosset de vaktenes anbefaling­er og sikret seg pass og bagasje inne på hotellet, som de fryktet kunne rase sammen når som helst. Etter en vanskelig natt uten søvn på gaten, bar det rett til flyplassen. Jentegjeng­en kom seg på flyruten Kos-Athen-Riga-Oslo-Stavanger, men dramaet var langt ifra over.

Flydrama

– Vi sov da en panikk spredte seg på flyet. Over høyttalera­nlegget hadde det blitt sagt at vi skulle nødlande. Flyvertinn­ene var like stresset som passasjere­ne, og nektet å gjenta hva som ble sagt over anlegget, sier Nordbø.

Da AirBaltic-flyet landet, ble de omringet av brannbiler og ambulanser. Blålysene blinket mot vinduene. Brannmenn kom inn på flyet, og det tok lang tid før situasjone­n ble avklart og vi fikk forlate flyet. En teknisk svikt hadde tvunget dem ned i Wien. Fulle av frykt for å fly og halvannet døgn uten ordentlig søvn, måtte jentene fortsette reisen. De mistet flyet til Oslo, men kom seg på en direkterut­e til Stavanger fra Riga.

Gående ut utgangen så Bø og Nordbø, som kom først inn i ankomsthal­len, utslitte ut. Da de fikk øye på Johne Nordbø og Irene Thorsvik, ble det for mye for jentene, som kollapset i armene til Nordbøs foreldre, etter noen døgn de aldri vil glemme.

– Panikken av ikke å skjønne noe, sitter fremdeles i kroppen. Det har ikke gått helt opp for meg ennå, sier Nødland.

– Jeg er glad vi er hjemme, og takknemlig for at kom bortimot uskadet fra det. Ting blir nok ikke som før på en stund, sier Bø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway