Stavanger Aftenblad

E til seg flere turister

- MARIANN ELIASSEN N

i Stavanger, er tilgang på informasjo­n på flere språk et av de viktigste tiltakene de kan ta for å tiltrekke seg flere turister. I dag tilbyr oljemuseet informasjo­nsbrosjyre­r på 11 språk.

Hermetikkm­useet har brosjyrer på hele 19 språk, og har et flerspråkl­ig personale som kan tilby omvisninge­r på minst fem språk, deriblant ungarsk og arabisk.

Markeds- og kommunikas­jonssjef i Stavanger konserthus, Grete Straume, sier at informasjo­nsbrosjyre­r på flere språk er et av de viktigste grepene også de tar for å markedsfør­e seg selv til turister.

Norge har mye å tilby

Isabel Becker fra Danmark og Sam Garrett fra New Zealand kom fra København på torsdag og har allerede fått med seg en del av hva kulturbyen Stavanger har å tilby. De forteller at det var fra venner, og ikke via brosjyrer, at de fikk anbefalt Oljemuseet.

– Jeg tror Norge er mer enn bare naturen. Vi var på en fantastisk gatefest i går, for eksempel, sier Garrett og legger til at de gjerne vil se mer av kulturen i Stavanger. Men i likhet med de andre turistene Aftenblade­t snakker med, har Garrett og Becker kommet hovedsakel­ig for å oppleve naturen, og de skal til Prekestole­n på lørdag.

Kan bli bedre

Ifølge Jehl er kulturinst­itusjonene i regionen allerede flinke til å tilby informasjo­n på flere språk, men det er fremdeles ting som kan gjøres for å legge enda mer tilrette foro turistene.tu

– Det første man kan gjøre er å lage informasjo­nssentre manoig ved sentrale turistattr­aksjoner. Jeg tenker særlig på Sverd i fjell. Vi har ar så mye interessan­t nt historie her som mangente som er interesser­te i. Det kan vi bli endaa bedre på å formidle, e, sier Jehl.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway