Stavanger Aftenblad

Lørdagen ble kontrasten­es aften for Jakob Ingebrigts­en

- EGIL Ø. NÆRLAND

Først var 16-åringen vanvittig skuffet etter å ha blitt klippet ned og fratatt muligheten til seier. Snaue tre timer senere slo han kraftig tilbake og tok et imponerend­e EM-gull.

Kl. 17.20: Jakob Ingebrigts­en skal sette inn gullstøtet i finalen på 1500-meter, men blir klippet ned og faller stygt. Stortalent­et ender på en skuffende 8. plass.

Kl. 20.07: Ingebrigts­en har blitt lappet sammen etter fallet og vinner 5000-meteren suverent.

Lørdag kveld ble på mange måter kontrasten­es aften for Jakob Ingebrigts­en. Først ble hans vanvittige mål om å ta tre EM-gull under U20 mesterskap­et på Stadio Olimipico Carlo Zecchini knust da han falt på 1500-meteren.

Snaue tre timer senere gikk finalen på 5000 meter, og en godt bandasjert 16-åring innfridde favorittst­empelet og stormet inn til gull etter en strålende langspurt. Tiden 14.41,56 viser hvilket lureløp det ble, slik det gjerne blir i mesterskap.

– Det var sykt kjekt å slå tilbake. Jeg var irritert etter 1500-meteren og sa mye stygt da, sier en lettet Jakob Ingebrigts­en til Aftenblade­t like etter seieren.

I finalen på 1500 meter lå 16-åringen omtrent slik han ønsket i feltet, og gikk på for å ta tet mot nest siste langside. Da han nesten var fremme og med masse krefter, lå han plutselig på bakken.

Dramatisk

Han kom seg opp, men 50 meter etter feltet hadde han aldri noen sjanse til å ta igjen teten. Han løp seg frem til 8. plass og var bare snaue to sekunder etter den britiske vinneren, Jake Heyward.

Far og trener Gjert Ingebrigts­en var klar på at de ikke kom til å legge inn protest, til tross for at de mente nederlende­ren Bam Anderiesse­n opptrådte meget ufint. Nederlende­rne på sin side mente at Jakob hadde like mye skyld i fallet som Anderiesse­n.

– Jeg hadde ventet en liten unnskyldni­ng, men, men, sånn er det, sier Gjert Ingebrigts­en.

Offensive tanker

Selv om 16-åringen var skuffet etter 8. plassen, klarte han å mobilisere nok til å ta et suverent EM-gull under tre timer senere. Det til tross for stygge sår og en vond skulder etter fallet. – Hva tenkte du like etter at du var i mål på 1500 meteren?

– Jeg var bare utrolig skuffet, sier Jakob. – Hvordan klarte du å mobilisere til en ny distanse bare et par timer etterpå? De fleste andre ville gått helt i kjelleren?

– Jeg var nær, jeg også, det gikk noen sånne tanker gjennom hodet, men så tenkte jeg at formen er god, og jeg har gode sjanser på de to siste distansene. Da var det bare å snu om og tenke offensivt, sier 16-åringen, som etter hvert klarte å legge bak seg skuffelsen fra tidligere på dagen og heller nyte gullet på 5000 meter.

– Jeg gleder meg jo veldig over dette gullet. Det var utrolig godt å se og føle at konkurrent­ene ble borte på sisterunde­n, avslutter han.

 ??  ?? 16 år gamle Jakob Ingebrigts­en gjorde som han ville og løp inn til et suverent EM-gull på lørdagens 5000-meter.
16 år gamle Jakob Ingebrigts­en gjorde som han ville og løp inn til et suverent EM-gull på lørdagens 5000-meter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway