Stavanger Aftenblad

– En ekstremt vanskelig situasjon for SAS

- Elisabeth Seglem elisabeth.seglem@aftenblade­t.no

SOLA: Avinor har ingen informasjo­n om hvordan en pilotstrei­k i SAS vil ramme reisende på Sola. - Ikke ring oss. Følg med på nett, sier operativ sjef Morten Wathne i Avinor på Sola.

Operativ sjef Morten Wathne i Avinor på Stavanger lufthavn, Sola viste i går morges ikke mer om streikevar­slet enn det han har lest i nyhetsmeld­inger på nett.

Uklar situasjon

– Jeg har registrert at alle norske piloter i SAS kan bli tatt ut i streik fra torsdag. Vi har ingen oversikt over hvordan dette vil merkes her på

Sola. Det er opp til SAS å håndtere situasjone­n, sier

Wathne.

Folk som skal ut å fly med SAS må følge med på nettsidene til SAS og til Avinor. – Ikke ring oss. Sjekk SAS og våre nettsider. Eventuelle kanselleri­nger vil bli varslet om her, sier Wathne.

SAS: - Vi vil løse konflikten

Hos SAS jobbes det for fullt med å løse konflikten med pilotene og få på plass en ny avtale.

– Vårt fokus og ambisjon er at vi skal få på plass avtale med pilotene før torsdag. Det har vi tro på, sier pressetals­mann Fredrik Henriksson i SAS til Aftenblade­t.

– Og hvis det ikke blir en avtale, men streik. Hva skjer da?

– Det er for tidlig å si noe om nå. Vi anbefaler kundene våre å holde seg oppdatert på SAS.no, sier Henriksson.

Vil ramme all rutetrafik­k

SAS-streiken trappes opp torsdag. Da blir alle norske SAS-flygere tatt ut i streik, og streiken vil ramme all rutetrafik­k, opplyste Parat tidlig mandag morgen.

Norsk Flygerforb­unds forhandlin­gsleder Jens Lippestad sier SAS har vist en manglende vilje til å komme pilotene i møte.

– SAS kunne unngått streik dersom de hadde gitt oss samme betingelse­r som våre kolleger i Danmark og Sverige, med nasjonale tilpasning­er. Dette er svaert provoseren­de. Vi kan ikke akseptere denne splitt og hersktakti­kken til SAS, sier Lippestad til NTB.

Pilotene har fått tilbud om samme lønnsøknin­g som andre grupper, ifølge direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart, som har forhandlet på vegne av SAS.

 ?? JARLE AASLAND ?? Ikke ring oss, ring SAS sier operativ sjef Morten Wathne i Avinor på Sola.
JARLE AASLAND Ikke ring oss, ring SAS sier operativ sjef Morten Wathne i Avinor på Sola.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway