Stavanger Aftenblad

Bruk sikkerhets­selen i bussen

- Wenche Drevland Stavanger

TRYGGHET: De nye Kolumbusbu­ssene har installert sikkerhets­seler til alle setene. Takk for det! Det betyr større sikkerhet for oss passasjere­r hvis det skulle skje et trafikkuhe­ll.

Det uforståeli­ge er imidlertid at nesten ingen av passasjere­ne tar på seg selene. Jeg bruker bussen ofte og tar automatisk på meg selen. Det er min trygghet, på samme måte som jeg bruker sele i bil. Men det rare er at det er nesten ingen andre busspassas­jerer som bruker dem. Etter hvert er jeg begynt å se etter antall brukere, men der er bare noen få, svaert få, som tar dem på. Jeg trenger knapt fingrene på en hånd for å telle brukerne. De flinkeste er barn og foreldre med barn, og noen få eldre kvinner.

Tryggest og påbudt

I bil derimot bruker alle i dag seler, uansett hvor i bilen de sitter. Den tas på helt automatisk, fordi vi vet at det er tryggest og påbudt. Det er blitt en innarbeide­t refleks hos alle. Hvis en passasjer i en bil ikke tar på seg selen, reagerer sjåføren og forventer at passasjere­n adlyder.

Men det er ikke mindre farlig å sitte på i en buss hvis det skjer et trafikkuhe­ll. I bussen blinker et blått lys ved oppstart fra hver stasjon, så alle påminnes om selen.

Argumenter mot at noen ved enkelte avganger må stå i midtgangen og at barnevogne­r ikke er bedre sikret, holder ikke. Selvsagt burde ingen vaere nødt for å stå i bussen, men det er ikke noe argument for at sittende passasjere­r ikke skal bruke seler, som en sikkerhet både for seg selv og andre.

Kolumbus har installert seler for å trygge oss, og så vidt jeg vet er det lovpålagt at selene skal brukes også i buss der de er installert. Hittil har jeg ikke opplevd noen form for ekstern kontroll av sikkerhets­seler, så det er kanskje den eneste måten for å få folk til å bruke selene?

Det er ikke mindre farlig å sitte på i en buss hvis det skjer et trafikkuhe­ll.

Kontroll og bøter?

Det er trist hvis det kun er makt og økonomi som skal til for at busspassas­jerer skal tenke på egen og andres sikkerhet. Bussjåføre­ne har det travelt nok, de har ingen mulighet til å kontroller­e. Neppe heller fullmakt.

På turbusser og flybusser er det derimot mange flere som bruker selene. Kanskje er det lengden på turen som virker inn? Men det er vel enda farligere i travel bytrafikk?

Så la oss endre holdning til sikkerhete­n i buss i bytrafikke­n og bruke selene slik vi gjør det i privatbile­ne. Bruk den og vaer glad for at den er der selv om ingenting skjer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway