Stavanger Aftenblad

66 søkere vil bli kinodirekt­ør

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

STAVANGER: 17 av 66 søkere til stillingen som ny kinodirekt­ør i Stavanger er kvinner.

– Søkerne har bred og variert bakgrunn. Her er flere veldig spennende og dyktige kandidater. Vi går i gang med intervjuen­e 15. september, sier styreleder Sissel Knutsen Hegdal i SF Kino til Aftenblade­t.

Knutsen Hegdal er ikke overrasket over den lange søkerliste­n som spenner seg fra kandidater i 20-årene til kandidater i 60-årene.

Variert bakgrunn

–Dette er en spennende og attraktiv stilling. Vi visste at det kom mange gode søkere, men det er artig å se at vi har kandidater med veldig ulik bakgrunn. Det er tydelig at SF Kino oppfattes som et solid og spennende selskap, mener styreleder­en.

Hun forbereder seg på mye jobb fremover.

–Nå skal jeg først finlese alle søknadene. Vi har foreløpig satt av fredag til førstegang­sintervju, men det holder neppe med en dag. Vi kommer nok til å ha en god del samtaler, røper Knutsen Hegdal.

Mange samtaler

– Frode slutter ikke før i mars, så vi har relativt god tid. Men vi har mål om å ha en god framdrift. Jeg håper vi kan vaere ferdig i løpet av oktober, sier Knutsen Hegdal.

Ansettelse­sutvalget ledes av Knutsen Hegdal (H) som represente­rer Stavanger kommune. I tillegg deltar Terje Lunde (Ap-politiker) fra Sandnes kommune, Geir Grønnevik som ansattrepr­esentant og Ole Kristian fra SF Gruppen.

Ikke offentlig

Søkerliste­n er unntatt offentligh­et.

I mars går kinodirekt­ør Frode Nilsen av med pensjon.

– Dette er først og fremst en lederstill­ing. Jeg tror ikke det er en ulempe med erfaring fra film og kino, men jobben handler primaert om å lede en bedrift med 70 ansatte og 130 millioner i omsetning. Men direktøren er også redaktør og ansvarlig for programmer­ingen, så jeg ser en del film og deltar på store filmmesser. Jeg er også med på diskusjone­r om bredde og kvalitetsp­rofil, har Nilsen tidligere sagt til Aftenblade­t.

SF Kino Stavanger/Sandnes AS driver kinoene i Stavanger og Sandnes med totalt 17 saler, 2251 seter og over 800.000 besøkende på årsbasis. Selskapet eies av SF Kino, Stavanger Kommune og Sandnes Kommune. Den årlige omsetninge­n i selskapet er på 100 millioner kroner.

Det er artig å se at vi har kandidater med veldig ulik bakgrunn.

Styreleder Sissel Knutsen Hegdal i SF Kino

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway