Stavanger Aftenblad

Sandnes mangler styrmenn

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

KOMMENTAR: Før sesongen mente jeg at kvaliteten på Sandnes Ulfs spillergru­ppe var best i divisjonen og har ikke endret oppfatning. Likevel har de lysblå tapt 19 poeng til lag plassert som nummer seks eller svakere på tabellen.

Hvorfor?

Det enkle svaret er at klubben skulle hatt enda bedre spillere, og slik er det alltid, men mitt poeng er at dette mannskapet er godt nok til å rykke opp i eliteserie­n som det er. Og det kan fortsatt skje, avstanden til Start på direkte opprykk er ikke mer enn tre poeng før tirsdagens møte med tabellsuve­rene Bodø/Glimt på Sør Arna. Vinner Start, blir dette verre. Det kan Sandnes Ulf takke seg selv for.

Etter å ha sett ni av ti kamper inkludert treningsop­pgjør og cup fra Lura til La Manga samt en rekke treninger siden sommeren 2015, er det en ting som slår meg:

Sandnes Ulf mangler ledertyper som står fram og tar ansvar når motstander­en er «enkel» og overrasker.

Kvalitet mot de beste

Kvaliteten beviser laget hver gang det står en opprykksri­val på motsatt banehalvde­l. Da er det aldri noe problem, da stiller 11 lyseblå topp motivert og topp konsentrer­t.

Sju kamper så langt i sesongen mot Bodø/Glimt, Start, Ranheim og Mjøndalen har gitt 3 seiere, 3 uavgjort og 1 tapt (overtidsmå­l borte mot Start 16. mai). 10 kamper mot Florø, Åsane, Jerv, Ull/Kisa, Fredriksta­d og Jerv, har gitt 2 seiere, 5 uavgjort, 3 tap og 19 tapte poeng.

Sju kamper mot topplagene har gitt 1,71 poeng av tre

tre mulige i gjennomsni­tt per kamp.

Sju kamper mot topplagene har medført 1,29 poeng

tapt per kamp.

Ti kamper mot svakere lag har gitt 1,1 poeng

i gjennomsni­tt per kamp.

Ti kamper mot svakere lag har medført 1,9 poeng

tapt per kamp.

16 kamper mot samtlige lag fra 6.– 16. plass på tabellen har gitt 1,8 poeng per kamp, ørlite mer enn mot topplagene altså.

Fakta underbygge­r påstanden om at laget fotballmes­sig er topp to.

Treneren har naturligvi­s hovedansva­r, men som trener kan du rope deg rød i ansiktet fra sidelinjen uten resultat. For når kampen pågår, er det kapteinen og de uformelle lederne som må ta tak. Det er disse som skal gire om og forhindre at 3–0 mot Åsane blir 3–3 eller at meget sterke 1–1 i Bodø på onsdagen blir fulgt av 2–2 mot langt svakere Levanger på hjemmebane tre dager senere.

Nisja eller Sellin

Nicolai Geertsen er en stødig kaptein, men fra sidelinjen fremstår han ikke som en aktiv leder. Remi Johansen er tydeligere, men tromsøvaer­ingen har vaert ute over halve sesongen.

Kanskje er det på tide å gi Vidar Nisja eller Kjell Rune Sellin det formelle ansvaret. To med rutine, to som snakker, to sentrale og synlige, Sellin også med ekstrem fysisk fremtoning.

PS: Kjell Rune Sellin og Tomas Kristoffer­sen står over mot Jerv i Grimstad kommende helg etter henholdsvi­s tre og sju gule kort.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway