Stavanger Aftenblad

Orgelfesti­val for 27. gang

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

Norsk orgelfesti­val er i gang for 27. gang. Oppstarten var torsdag 14. september. Festivalen samler kulturskol­eelever, studenter, yrkesaktiv­e organister og publikum til konserter, mesterklas­ser og orgelkino i sentrumski­rkene i Stavanger og Sandnes, og i Stavanger konserthus.

Her er et par smakebiter fra programmet:

Francesco Filidei, italienskf­ransk komponist og organist, vil søndag improviser­e live i Stavanger konserthus med stumfilmen «Jeanne d’Arc» rullende på lerretet ved siden av.

Organistku­rset er det åttende i rekken. Studentene er i år i alderen 15 til 21 år, og vil få undervisni­ng av Tim Rishton, Ludger Lohmann og William Whitehead.

Organisasj­onen Ung kirkesang bidrar også dette året med kurs for ungdomskor­sangere som skal framføre Odd Johan Overøye og Arve Brunvolls nye messe «Stem i den nye songen», en messe som er bestilt av Ung kirkesang og inspirert av reformasjo­nsjubileet. Messen blir framført under festivalhø­ymessen søndag 11. september i St. Johannes kirke.

Tilbudet for barn er også utvidet i år med et Bach-program med skuespille­r Liv Marie Baden og organist Kåre Nordstoga i hovedrolle­ne som henholdsvi­s fru og herr Johann Sebastian Bach. Domkirken fredag og lørdag.

I tillegg markerer festivalen Kjell Mørk Karlsen og hans 70 årsdag med blant annet foredrag av Trond Kverno.

Fullt program kan du lese på www.orgelfesti­val.no

 ?? LARS IDAR WAAGE ?? Billedhogg­eren Hugo Frank Wathne.
LARS IDAR WAAGE Billedhogg­eren Hugo Frank Wathne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway