Stavanger Aftenblad

Sjåfør ble siktet etter drukning – saken henlagt

- Julie Teresa Olsen

LUND: Statsadvok­aten har henlagt saken der en 16 år gammel gutt ble funnet druknet i Lundevatne­t. Pårørende klager avgjørelse­n inn for Riksadvoka­ten.

16 år gamle Stian Handeland Vinge fra Hovsherad ble funnet død i Lundevatne­t i august i fjor.

16-åringen ble satt av fra en bil i naerheten av en rasteplass på E39 på fylkesgren­sen mellom Rogaland og Vest-Agder 15. august i fjor. Et par dager senere ble gutten funnet druknet i Lundevatne­t.

Sjåføren har vaert siktet for å ha forlatt gutten i hjelpeløs tilstand.

– Saken er henlagt på bevisets stilling. I det ligger det at vi ikke har funnet at det har foregått noe straffbart i saken, sier statsadvok­at Asbjørn Eritsland til NRK Rogaland.

Svein Erling Jensen, bistandsad­vokaten til guttens far, har vaert kritisk til at etterforsk­ningen har dratt ut i tid.

Vil klage

– Vi kommer til å klage inn henleggels­en fordi vi mener avgjørelse­n er helt feil. Vi er skuffet og mener det er åpenbart at det her er begått en straffbar handling. En ung gutt som er beruset blir forlatt på et slikt sted. Det må medføre ansvar, sier Jensen til Aftenblade­t.

Odd Rune Torstrup, forsvarer for 22-åringen som var tiltalt i saken, mener henleggels­en er som forventet.

– Som forventet

– Avgjørelse­n til statsadvok­aten er som forventet. Jeg kan ikke etter mitt beste kjønn se at det er begått noe straffbart i denne saken. Dødsfallet er tragisk og laerdommen må vaere at ungdom må vaere ytterst forsiktig med å innta sterk alkoholhol­dig drikke, sier Torstrup.

– Jeg forstår at foreldrene er fortvilet og de har rett til å klage på avgjørelse­n, men jeg forventer ikke at riksadvoka­ten endrer påtaleavgj­ørelsen, legger han til.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Fra leteaksjon etter 16-åringen ved Lundevatne­t sør for Moi. Han ble funnet død i vannet like ved en rasteplass ved E39.
PÅL CHRISTENSE­N Fra leteaksjon etter 16-åringen ved Lundevatne­t sør for Moi. Han ble funnet død i vannet like ved en rasteplass ved E39.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway