Stavanger Aftenblad

Derby-thrilleren

- NTB

STATISTIKK: Regjerende ligamester Chelsea kan lene seg på en kruttsterk statistikk foran prestisjem­øtet med Arsenal søndag.

De fem siste besøkene på Stamford Bridge har nemlig vaert blytunge for Arsenal. Fem strake tap og 2-15 i målforskje­ll er fasiten foran søndagens kamp. Det bør gi grobunn for en viss optimisme i Chelsea-leiren.

Sist Arsenal gikk seirende ut av derbyet på bortebane var helt tilbake i 2011. Da ble Robin van Persie matchvinne­r med to sene scoringer i et fyrverkeri av en fotballkam­p. 5-3 ble til slutt resultatet.

Målrikt ble det også da lagene møttes på Stamford Bridge i mars 2014. Da scoret Chelsea ikke mindre enn seks ganger og sendte Arsenal slukøret hjem med stygge sifre i bagasjen.

Tetter luka?

Til søndagens lokaloppgj­ør kommer regjerende mester Chelsea igjen som favoritter. Mannskapet til Antonio Conte har innledet sesongen med tre seirer og ett tap, og tirsdag ble Tarik Elyonoussi­s Qarabag rundspilt med 6-0 i mesterliga­åpningen.

Arsenal har på sin side vaklet seg ut av startblokk­ene og står med to seirer og like mange tap så langt. Manager Arsene Wenger har periodevis stått i en orkan av kritikk, men skaffet seg et

Mindre hvile? Chelsea-manager Antonio Conte hvilte flere av sine største stjerner i mesterliga­møtet med Qarabag - blant dem måltyven Alvaro Morata. Det kan slå positivt ut søndag.

Arsenal møtte på sin side Köln med et serveprege­t mannskap i europaliga­en torsdag. Det gir uansett klubbens spillere mindre tid til restitusjo­n enn rivalen foran søndagens storkamp. Manager Wenger nekter imidlertid å fokusere på det.

– Dette er en fin anledning til å vise at vi takler nettopp det (tette kamper). Forrige sesong møtte vi Barcelona borte onsdag kveld, og spilte tidligkamp mot Everton lørdag, påpeker han i et intervju med avisen Daily Express.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway