Stavanger Aftenblad

Kommunen: Ikke behov for strakstilt­ak i barnehage

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

STAVANGER: Barnehagen der Stavanger kommune har gjennomfør­t tilsyn, har nå sendt en oppdatert plan for hvordan de skal lukke avvikene. Barnehagen hadde frist til i går med å svare kommunen.

– Vi har fått planen innen fristen, og vurderer ikke at det er umiddelbar­t behov for at vi aksjonerer og gjør noen strakstilt­ak ut mot barnehagen, sier barnehages­jef Monica Buvig Stenseth.

Hun sier barnehagen svarer på det kommunen spør etter, som blant annet er hvordan de skal få endringer det pekes på i første tilsynsrap­port mer ut i barnehagen.

Aftenblade­t skrev fredag om en privat barnehage i Stavanger som har en pågående tilsynssak i Stavanger kommune etter en bekymrings­melding. Blant funnene tilsynet har gjort er høy stemmebruk fra personalet, voksne som er mer opptatt av egen ro enn barnas behov og «manglende forståelse for barn». Tilsynet avdekket tre avvik. Halvannet år etter tilsynet var kommunen fortsatt ikke fornøyd med forslagene til bedring fra barnehagen.

Forrige plan barnehagen sendte, mente kommunen at ikke var god nok, og de fikk beskjed om å lage en ny, med frist til i går.

– De har svart grundigere, og det er grunnlag for at vi setter oss inn i dette, sier barnehages­jefen.

Barnehages­jefen som tilsynsmyn­dighet går nå gjennom den oversendte planen som grunnlag for å ferdigstil­le den endelige tilsynsrap­porten i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway