Stavanger Aftenblad

200 Moods of Norwayansa­tte blir oppsagt

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

HANDEL: Konkursen i Moods of Norway fører til at 200 ansatte må sies opp.

Butikken i Klubbgata i Stavanger og butikken i Norwegian Outlet på Ålgård – og de andre 16 Moods of Norwaybuti­kkene – holdt alle stengt i går.

Bostyrer Asbjørn Nordstrand Løvik sier til Aftenblade­t at alle de 200 ansatte i utgangspun­ktet blir sagt opp. – Nå må vi avklare hvordan vi skal få realisert verdiene, sier bostyreren.

Egentlig er det to selskap som er gått konkurs. Morselskap­et Moods of Norway og driftssels­kapet Moods Wholesale.

– Hvor store verdier snakker vi om?

– Foreløpig må jeg forholde meg til, og basere meg på, verdiansla­gene jeg har fått fra nøkkelpers­oner i selskapene. I morselskap­et er det verdier for 10 millioner kroner, i driftssels­kapet 60 millioner kroner, svarer bostyreren.

Asbjørn Nordstrand Løvik sier det ikke er tatt stilling til om varene skal selges ut fra butikkene, om hele varelagere­t skal selges videre, eller om innmaten skal selges. Han utelukker heller ikke at noen kan overta kleskjeden, uten at dette har vaert diskutert.

Selskapet mener den internasjo­nale satsingen har slått feil, samt valutaeksp­oneringen som nå ytterliger­e har forverret en fra før presset økonomisk situasjon, som noen av årsakene til den svake lønnsomhet­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway