Stavanger Aftenblad

Ungguttene får ros etter nytt Oilers-tap

- Mats Haugland mats.haugland@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Kalpa vant, Oilers endte opp uten seiere i CHL, men trener Pål Gulbrandse­n skryter likevel av lagets yngste spillere.

I den siste CHL-kampen mot Kalpa Kuopio fikk Markus Vikingstad, Robin Haglund og Even Myreng Kjellesvik alle istid, mens keeper Jakob Opsahl sto hele kampen i Oilers-buret. I tillegg var Simen Talge tilbake for A-laget, og fikk sin første kamp for sesongen. Ingen av dem gjorde seg bort.

– Flere av de unge slapp til, og jeg synes de klarte seg bra. De har gjort det bra på U20-laget, og spiller med oss fordi de fortjener sjansen. De gjorde definitivt jobben, og flere av dem er klare for dette nivået. De banker på døra, og det lover godt for framtiden, sier Gulbrandse­n.

Talge har denne sesongen spilt med U20-laget. Der har han gjort imponerend­e elleve poeng på ni kamper for laget som har vunnet ti av ti kamper og leder serien suverent.

– Det var gøy endelig å få sjansen igjen. Jeg har jobbet veldig hardt for å komme tilbake på laget. Man laerer av hver kamp man spiller, og det er god laering for oss unggutter. Spesielt laerer vi mye om å takle motgang, for det er det vi må jobbe oss ut av nå, sier 18 år gamle Talge til Aftenblade­t.

Oilers var best i 40 minutter mot Kalpa, men raknet fullstendi­g i siste periode. Dermed ga de fra seg en 4-3 ledelse, og slapp inn tre mål i løpet av de siste 20 minuttene.

– Vi må bli råere foran motstander­ens mål og samtidig vaere tilsvarend­e skarpe foran eget mål. Klarer vi det, har vi det som kreves for å kjempe i toppen av eliteserie­n, mener Pål Gulbrandse­n.

Oilers endte med ett poeng på seks kamper i CHL. Malmö vant gruppen med 13 poeng, og avanserer sammen med tsjekkiske Kometa Brno (12 poeng).

Søndag spiller Oilers bortekamp mot M/S.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway