Stavanger Aftenblad

Nå e det jul igjen

-

DRØSET: Je tenkte bare det atte je skolle invitere von Winckelhum­pen sine på smoltringe­r å et lide glass madeiren, siden vi e i den mørke årstiden sånn plotselig. Å da va de atte je la merke til det atte nå e det forsyne meg blitt jul alt. Jaffal i botikkene.

Der e julebrus å marsipan å fenelår å pinnekjødd å ribbe å juleøll å all slags å få tag i alt.

Hva gir du meg?

Det har jo akkerat blitt høst. Je tror faktisk ikke polakkene våre har rokke å rave vekk alt høstløvet fra onder hengebjerk­en udi haven enda, å piggdekken­e har de jaffal ikke lagt på.

Nei, gå an.

Det va mye bedre før i tiden.

Da va det ikke jul før ordføreren hadde åbnet julegadene nede i sentrom, å det va det jo heller ikke. Før i tiden va det faktisk ikke jul, før til jul.

Nåde den så prøfte seg med å gnave på fenelåret å ta seg en liden akvavita før Sølvgotten­e sang julen inn å de ringde med bjellene. Ja, ikke sølvgotten­e sine bjeller da, de synge vel ikke med så lyse stemmer for ingenting, eller, egentlig e det jo faktisk akkerat det de gjør, de synge med sånne lyse stemmer for ingenting, men i Domkirken. Der ringe de med bjellene.

Nå e det blitt sånn atte det e handelssta­nden så bestemme hva tid det e jul, å da bler det tydeligvis jul når vi stille klokken.

Je hoske jo aldri hvilken vei vi ska stille den klokken, men e det ikke sånn atte vi still an mod Stokken om høsten, å mod Ledaal om våren?

Der e for mye å hoske på.

Jaffal skolle von Winckelhum­pen sine komme over på smoltringe­r å en liden madeiren, å så konne vi konversere litt om tiden vi leve i å kontempler­e over de levendes lysene, tenkte je, så kom til å blafre litt forsiktig på kandelaber­en, men når je va borte for å legge invitasjon­skortet i postkassen dis, så je forsyne meg atte de hadde fonne frem julebelysn­ingen allerede.

Det går ikke an.

Je bler helt altererte av sånt. Je måtte sedde meg rett ned foran peisbålet, å ha meg en liden jinn.

Før i tiden va det faktisk ikke jul, før til jul.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway