Stavanger Aftenblad

Brann i ambulanseb­åt ved Jorenholme­n

-

Rogaland brann og redning fikk melding om en båtbrann klokken 10.08 i går.

– Brannen oppsto i en ambulanseb­åt. Brannen ble slukket like etter. Pasient ble fraktet videre i ordinaer ambulanse, melder operasjons­leder ved Sør-Vest politidist­rikt.

Ambulanseb­åten hadde akkurat lagt til kai da mannskapet merket en ukjent lukt. I båten var det en pasient. Denne ble umiddelbar­t tatt med på land hvor en ambulanse ventet.

– Da vi åpnet døren til rommet lukten kom fra, var det allerede brann. Vi forsøkte å slokke med brannslokn­ingsappara­t, men det var nytteløst, sier kapteinen.

Legebåten er nå satt ut av drift. Kapteinen opplyser at en hurtigbåt som vanligvis går i rute vil erstatte legebåten mens den er til service.

Røykdykker­e ble sendt inn i båten og brannen er nå slokket. Ifølge brigadesje­f Alf Egil Krohn i Rogaland brann og redning, skyldes brannen at det har gått varmgang i en lampe over et speil.

– Nå vil vi løsne panelet i rommet for å forsikre oss om at det ikke er varmgang i veggen, sier brigadesje­fen til Aftenblade­t.

Legebåten ligger til kai ved Geoparken.

Like før klokken 11 meldte epolitiet at brannen trolig startet i et lysarmatur. Ingen personer er skadet. Mannskapet er avhørt om hendelsen, og det blir opprettet undersøkel­sessak.

 ??  ?? Brannen oppsto i ambulanseb­åten Rygerdokto­ren.
FREDRIK REFVEM
Brannen oppsto i ambulanseb­åten Rygerdokto­ren. FREDRIK REFVEM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway