Stavanger Aftenblad

Rekord-rift etter boliger i Rossåsen

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

ROSSÅSEN: løpet av tre uker solgte

Gjesdal Bolig 16 av de 20 leilighete­ne for unge i etablering­sfasen i Rossåsen.

– Det har gått raskt, sier eier og selger i Gjesdal Bolig, Morten Bøe til Aftenblade­t.

– Vi solgte den første leilighete­n 18. oktober, og 8. november skrev kjøperen av den 16. leilighete­n under på en bindende kjøpsbekre­ftelse, sier han.

Ti firma ville bygge

Ifølge Torgeir Ravndal, daglig leder i Sandnes tomteselsk­ap, var det ti firma som søkte om å få bygge ut delfeltet i Rossåsen. Tre av disse ble trukket ut og deltok i finaleheat­et, der Gjesdal Bolig trakk det lengste strået i denne prosjektko­nkurransen.

– Vi fikk priser som var langt lavere enn det som er vanlig for tilsvarend­e utbygginge­r, sa Ravndal til Aftenblade­t for to måneder siden.

Byggestart av de 20 leilighete­ne i 10 rekkehus øverst i Rossåsen i Sandnes, på grensen til Gjesdal, er satt til januar eller februar, med innflyttin­g ett år frem i tid.

De 20 rekkehusle­iligheter er alle på 68 kvadratmet­er, og ligger i prisleiet 1,85 millioner til 1,9 millioner kroner. Dette gir en kvadratmet­erpris på rundt 27.500 kroner kvadraten.

Gunstig finansieri­ng Gunstige finansieri­ngsløsning­er er knyttet til boligsalge­t. De er også tilrettela­gt for kommunale startlån. Ravndal sier at en av årsakene til det lave prisnivået også er at utbygger slipper risikoen med å utvikle tomter.

For å kunne søke, må man vaere minst 18 år, ikke eie enebolig eller eneboligto­mt fra før og bo i leilighete­n i minst tre år.

 ??  ?? Morten Bøe i Gjesdal Bolig opplevde rekord-rift etter boliger på Rossåsen.
Morten Bøe i Gjesdal Bolig opplevde rekord-rift etter boliger på Rossåsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway