Stavanger Aftenblad

Saudi-Arabia gir alle sine borgere i Libanon ordre om å forlate landet

-

BEIRUT: Myndighete­ne i Saudi-Arabia har gitt alle saudi-arabere som befinner seg i Libanon, ordre om å forlate landet umiddelbar­t.

Beskjeden kommer få dager etter at Libanons sunnimusli­mske statsminis­ter Saad Hariri kunngjorde at han går av mens han var på besøk i Saudi-Arabia.

Han ledet en samlingsre­gjering som også består at politikere fra den sjiamuslim­ske og Iran-støttede Hizbollah-bevegelsen.

Kunngjørin­gen om at saudiarabe­re må forlate Libanon, kom i form at en kort melding som ble sendt ut at det statlige saudiarabi­ske nyhetsbyrå­et torsdag. Ordren gjelder både bofaste saudiarabe­re og de som er på besøk i Libanon.

Saudi-Arabia har kritisert Hariris regjering for ikke å gjøre nok for å tøyle Hizbollah. Så sent som mandag anklaget en minister regjeringe­n i Beirut for å ha kommet med en krigserkla­ering mot Saudi-Arabia som følge av «Hizbollahs aggresjon».

Saudi-Arabia og Iran har støttet hver sine parter i krigen i Syria. Mens Saudi-Arabia har støttet opprørere som ønsker å bli kvitt regimet, er Iran alliert med president Bashar al-Assad.

Flere eksperter har fryktet at de to regionale stormakten­e vil havne i en ny såkalt stedfortre­derkrig i Libanon, der det er en skjør maktbalans­e mellom sunnimusli­mer, sjiamuslim­er og kristne.

Samtidig som Hariri kunngjorde sin avgang sist lørdag, kom han med harde utfall mot Hizbollah.

– Ondskapen som Iran sprer i regionen, kommer til å slå tilbake mot landet, sa Hariri i den fjernsynss­endte talen.

Beskjeden kom som et sjokk for libanesern­e, og Hariri har ikke vendt tilbake til Libanon etter at han holdt talen

Libanons president Michel Aoun har sagt at han ikke vil vurdere Hariris avgang før han møter Hariri ansikt til ansikt.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway