Stavanger Aftenblad

Donald Trumps utrolige Twitter-verden

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

USA: Han er Twitter-kongen, og han skremmer, morer og irriterer. En ansatt i Twitter stengte kontoen hans på sin siste arbeidsdag, men etter 11 minutter var kontoen aktiv igjen.

Det er ikke rart Twitter raskt aktiverte kontoen til sin viktigste kunde. Eller selger, da.

Han må jo få publisere sine daglige - og nattlige - meldinger. I snitt sender han ut 10 tweet-er i døgnet...

Og snart kan Trump boltre seg dobbelt så mye på Twitter. Lengden på hver twittermel­ding økes snart fra 140 til 280 tegn...

Uansett. Etter at Donald Trump åpnet sin Twitterkon­to den 9. mars 2009, har han sendt 36.345 tweet-er til verden. Han har i skrivende stund 42.174.152 følgere. Siden den 25. oktober, på to uker, har antall følgere økt med 957.171, altså nesten én million!

Det er mange, så klart. Men Trump er «bare» på 21. plass i antall følgere på Twitter. Øverst er Katy Perry og Justin Bieber nummer to. Og irriterend­e nok (for Trump), så er Barack Obama på tredjeplas­s med sine 96.693.190 følgere.

Trump bruker Twitter svaert aktivt. Når han nå er på reise i Asia likner kontoen hans mer på en tv-kanal. Han - eller noen i staben - sender nemlig alle talene hans direkte på Twitter. Dessuten filmes den storslagne mottakelse­n han får over alt.

Men denne artikkelen handler om noen få av hans personlige tweet-er.

Om ebola 5. oktober 2014:

Om vaksiner

Om terrorangr­ep

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway