Stavanger Aftenblad

Lagårdsvei­en er ideell for nytt tinghus

- Karl Magne Lea Siv. ark., MNAL

STAVANGER: Plassering av brannstasj­on og tinghus i Stavanger er offentlige bygg med tilhørende funksjoner som vil vaere viktige både for byen og tilliggend­e kommuner.

Siden jeg tidligere har kommet med innspill i begge sakene, vil jeg gjerne komme med en kommentar til nye innspil som er kommet opp.

Tinghus:

Bygging av nye tinghus i landet, er det staten v/domstolsad­ministrasj­onen som har ansvaret for. Disse har forlengst bifalt forslaget om at en tomt på Lagårdsvei­en er naermest ideell, og den ligger klar til bruk uten å komme i konflikt med andre interesser. Det samme kan, etter min oppfatning, ikke sies om plassering på Bekhuskaie­n slik det nylig ble foreslått av den lokale domstolset­aten. Jeg har for min del ikke sett noen overbevise­nde argumenter for en slik plassering, tvert om. Et tinghus har i utgangspun­ktet en innoverven­dt aktivitet, og en plassering på kaien vil i tillegg gå på bekostning av det allerede planlagte formål som er tiltenkt Bekhuskaie­n:

Dette er det eneste sted der naeringsli­vet har fått reservert en sjønaer lagerplass i selve byen. Tinghus har andre plasser som er bedre egnet til dette formålet, konferer. mitt tidligere innlegg om plassering på Lagårdsvei­en i krysset til Støttebakk­en. Her vil også sikkerhete­n vaere ivaretatt. Konferer tidligere forslag om tinghuspla­ssering på Nytorget, som ble refusert pga. et planlagt parkerings­hus i kjellereta­sjen.

Brannstasj­on:

Så langt er det ikke kommet noe vedtak om plassering av en evt. ny brannstasj­on, og kanskje det er bare bra. Slik jeg ser det, er nemlig den nåvaerende plassering i Lagårdsvei­en den best tenkelige for ikke å snakke om det rimeligste alternativ­et. Dette har også sammenheng med plass for brannbåt, som er et meget viktig redskap i en by med bebyggelse langs hele sjølinjen. I tillegg bør en også ta med i regnestykk­et Rennesøy og Finnøy, som nå er blitt en del Stavanger.

Det er en liten bukt ved utløpet til Hillevågsv­atnet, som bare ligger noen minutters tid fra selve stasjonen, der mannskapen­e både om dagen og ellers vil oppholde seg. Det er i tillegg både veg- og banekontak­t på den samme strekninge­n.

Slik jeg ser det, er tomten på Lagårdsvei­en stor nok til også evt. utvidelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway