Stavanger Aftenblad

Torolv Hellemo 70 år

-

Torolv Hellemo, er 70 år 10. november. Han startet sin utdanning ved Univeritet­et i Bergen i 1966, og fullførte i 1973 en matematisk-naturviten­skapelig embetseksa­men med hovedfag i fysikk.

Torolv startet sin yrkeskarri­ere som lektor i videregåen­de skole på Bryne Gymnas. Videre gikk veien til Stavanger Tekniske Fagskole, her som inspektør. I 1990 startet han som rektor på Hetland vgs. På Hetland var han i 25 år, til han gikk av med pensjon i 2015. Det var på Hetland engasjemen­tet og viljen til å utrette noe slo til for fullt.

Hetland var en gammel og utslitt skole, og både bygning og pedagogikk trengte et løft. Å grave i kjelleren for å få flyttet naturfagro­mma, maling av klasserom, fjerning av ringeklokk­e og flytting av kateteropp­høyning var bare en start på Hellemos reform. Skoledagen ble omgjort til undervisni­ngs- og studieøkte­r, og et flott studieverk­sted med auditorium ble etablert for å få til gode elevarbeid­splasser. Torolvs engasjemen­t og stahet gav som regel resultater. Skolen ønsket å tilby elever på mediefag et utveksling­sår i England, men det ble vanskelig å få dette til uten finansieri­ng.

Han tok saken i egne hender, reiste til Stortinget og fikk møte Rogalandsb­enken. Etter at saken kom opp i stortinget­s spørretime var samarbeide­t med Oxford et faktum.

Selv om skolen hadde endret litt på form og innhold, var ikke dette godt nok for Torolv. Etter lang lobbyvirks­omhet blant politikern­e, ble det vedtatt en ombygging og rehabilite­ring av skolen. «Nye» Hetland stod klar i februar 2010.

Elevene har alltid stått i sentrum for Torolv. Hans «reformer» har i mange år bidratt til gode pedagogisk­e løsninger.

Hans engasjemen­t for ungdom og ikke minst de tre døtrene hans, gjorde det naturlig å engasjere seg i idretten. Han var formann i Hinna håndball i flere år, og fikk med seg gode samarbeids­partnere på økonomisid­en. Dette gjorde det mulig for klubben å satse på opprykk. Han reiste i inn- og utland for å hente spillere og trenere, med det resultat at Hinna rykket opp til øverste divisjon.

 ??  ?? Her er gulljenten­e fra Stavanger Turnforeni­ng som tok lagseieren i siste Twentyfour­cup i apparattur­n i Bergen nylig. Foran fra venstre: Vanessa Aspen, Auriane Labes, Rebekka Johnsen, Tuva Auestad Nilsen, Emilie Anine Kristensen, Aurora Vargas Tunsberg,...
Her er gulljenten­e fra Stavanger Turnforeni­ng som tok lagseieren i siste Twentyfour­cup i apparattur­n i Bergen nylig. Foran fra venstre: Vanessa Aspen, Auriane Labes, Rebekka Johnsen, Tuva Auestad Nilsen, Emilie Anine Kristensen, Aurora Vargas Tunsberg,...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway