Stavanger Aftenblad

Rekdal: – Det er mulig å bygge opp Viking igjen

-

VIKING: Kjetil Rekdal (49), bildet, kan fort bli en kandidat til å overta i Viking. – Jeg skal tilbake som fotballtre­ner, sier han.

Kjetil Rekdal har jobbet som ekspert på Discoverys fotballsen­dinger fra Eliteserie­n denne sesongen. Han vil ikke snakke om hva som står i kontrakten med tv-kanalen, men etter det Aftenblade­t kjenner til har han en klausul som sier at han kan gå tilbake til fotballen dersom det dukker opp et attraktivt trenertilb­ud. Han har to år igjen av tv-avtalen.

– Jeg har fått sett mye fotball denne sesongen, det har vaert laererikt, sier Rekdal til Aftenblade­t.

Viking er nå på jakt etter en ny trener etter at Ian Burchnall ble avskjedige­t torsdag. Klubben sier de skal ha inn en rutinert trener som har erfaring fra det som venter Viking framover. Kjetil Rekdal var trener for Vålerenga da laget vant 1. divisjon, rykket opp og ble nummer åtte i eliteserie­n året etter.

– Kunne Viking vaert interessan­t for deg?

– Det er helt umulig å svare på. Det handler om så mye, hvilke muligheter som finnes og hva som kan gjøres. Men Viking er en stor klubb i prinsippet, en klubb som det skal vaere mulig å bygge opp igjen, svarer Rekdal og legger til at han ikke kjenner de interne forholdene i Viking.

– Hvordan vurderer du situasjone­n i Viking, sett fra ditt ståsted?

– De har litt stang ut denne sesongen. De har åtte poeng opp til kvalifiser­ingsplasse­n og 13 poeng opp til trygg plass. Hadde de fått de 8-10 poengene de har mistet på overtid, ville de fortsatt vaert i trøbbel. De har ikke vaert gode nok. Samtidig kan mye endre gjennom en vinter. De må ikke bare bygge et lag som rykker opp, men også et lag som utvikler seg videre og blir vaerende i toppdivisj­onen, svarer 49-åringen som også har trent Aalesund.

–Trigges du av en klubb med potensial som nå ligger nede?

– Ja, jeg har jo ikke hatt noe annet i min trenerkarr­iere. Det er ikke en ny situasjon for meg. Men det må vaere ordnede forhold, påpeker han.

– Er du flyttbar?

– Ja, det er jeg. Jeg har alltid sagt at jeg skal tilbake til fotballen på et tidspunkt, men jeg stresser ikke med det, svarer Rekdal.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway